Olvasási idő: 2 perc

Ki hitte volna, hogy a kerékpáros szaksajtó egy ebike-tól lázba jön?

Márpedig pontosan ez történt. A cyclelicio.us, bikehugger,  bicycledesign.net, bikeradar.com pár óra eltéréssel közölte a hírt, hogy az amerikai gyártó beszáll az elektromos kerékpárok bővülő piacára. Az eredeti hír egy norvég blogger oldalán került ki először, aki Spanyolországban próbálta ki az elsők között a bringát.

De mitől a lelkesedés? Be kell valljuk, a bringa a vázba rejtett akksival egyszerűen szép. Láttunk már ilyet a Stromer, a Winora vagy a Hercule és a Ghost, Cube, bringái között, és persze ilyen a Smart és vad testvére a Brabus ebike, és az újdonság Opel is.

A bringa s-pedelec, azaz 45 km/h-ig segít a pedál hajtásában. 250W-os agymotor hajtja a hátsó kereket. A kidolgozás nagyon rendben van, van itt kérem rejtett kábelezés, akksiról működő világítás, ANT+ (azaz pulzusmérők drótnélküli szabványával) kompatibilis LCD kijelző, derengő fények a kezelőpulton, mágneses töltőcsatlakozó kupak, 2 óra alatt feltöltödő akkumulátor, regeneratív fékezés… Szinte lehetetlen felsorolni a 21 kg-os bringa teljes arzenálját!

 

A Specialized egy microsite-ot is nyitott az újdonságnak, amit itt érhetsz el.

És akit a mozgó kép jobban érdekel:

Hogy tetszik? Az 5500€-ós vételár veheti csak el a kedvünk, nem? 😉