Olvasási idő: 3 perc

Mint minden új év elején, most is elérkezett az ideje, hogy megvizsgáljuk, milyen újdonságok várhatóak az elektromoskerékpár-piacon. Az idei év különösen izgalmasnak ígérkezik: többek között a mesterséges intelligencia és az autóipar is helyet kapott a listán, de egyéb érdekességeket is számba vettünk. Mutatjuk a 2024-es trendeket!

A Cargok viszik a prímet

Vajon mi lehet idén az elektromos kerékpárok leggyorsabban növekvő szegmense? A külföldi tesztvezetésekre vitt modellekből kiindulva a Cargo lesz a legnépszerűbb választás 2024-re! Jelenleg is rengeteg eCargo érhető el a piacon: olyan hagyományos kerékpárgyártók, mint az Ebikeshopnál is megtalálható Winora is piacra dobták a saját teherbiciklijeiket, de ebben az évben előreláthatólag újabb márkák is megjelenhetnek, akik még kedvezőbb árú opciókat kínálnak majd. 2024-ben tehát arra számíthatunk, hogy még több eCargot fogunk látni az utakon. Ezek a bringák várhatóan elsősorban nem a hosszú ideje biciklizők körében lesznek népszerűek, hanem inkább olyan emberek fogják őket használni, akik korábban nem igazán tartották magukat kerékpárosoknak.

Ezek a trendek uralják az elektromoskerékpár-piacot 2024-ben!
A kép forrása: velo.outsideronline.com

Bemutatkoznak az AI által vezérelt, okos ebike-ok

Valódi lehetőséggé vált, hogy a mesterséges intelligencia az elektromos kerékpárokba is beépüljön. Az AI fejlődésével az intelligens rendszerekkel felszerelt ebike-ok már a biciklisek elemzésére is képesek, így személyre szabott ajánlásokat adhatnak a teljesítménymaximalizálás érdekében. Ráadásul az AI által vezérelt biciklik a fenntartható jövőhöz is hozzájárulnak azáltal, hogy optimalizálják az energiahasználatot és csökkentik a szénkibocsátást. Mindezek alajpán az ekerékpárok jövőjében ott rejtőznek a biztonságosabb és hatékonyabb közlekedés ígéretei is

Uralomra törnek a könnyű súlyú elektromos kerékpárok 

Az elektromos biciklikkel gyakran az a gond, hogy méretük és súlyuk korlátozza az ebike használatában azokat, akik például lakásban vagy kisebb helyeken élnek. Arra számítunk, hogy 2024-ben egyre több embert látunk majd könnyű súlyú ekerékpárokon. És hogy milyenek lesznek ezek? Számos márkánál már most is elérhetőek: többek között a webshopunkban is elérhető Specialized is kínál könnyű, ingázásra alkalmas bicikliket. Ezekbe jellemzően kisebb akkumulátorok kerültek beépítésre a váz alsó csövébe, így súlyuk jelentős mértékben lecsökkent. Az, hogy kerékpárunkat minden erőfeszítés nélkül felvihessük a lépcsőn egy nagyon is lényeges piaci szempont, ahogy az is, ha az elektromos kerékpár elég könnyű ahhoz, hogy feltehessük például magas helyeken található tárolókra. Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy egy könnyebb kerékpár jobban illeszkedik az átlagember életébe, mint a hagyományos változataik, így biztosra vesszük, hogy idén sokan választják majd a kevesebb erőt a kisebb súlyért cserébe.

Ezek a trendek uralják az elektromoskerékpár-piacot 2024-ben!
A kép forrása: velo.outsideronline.com

Közeledik egymáshoz az autóipar és az elektromoskerékpár-piac

Már korábban is felmerült a gondolat, hogy az autóipar összehangolt erőfeszítéseket fog tenni az elektromoskerékpár-piacon. Napjainkban ez a trend már jól megalapozott, hiszen az autóipari márkák egyre inkább megerősödtek és a jövő ebike-szegmensének szereplőjeként pozícionálták magukat. A nemzetközi autószerviz műhelyek közül több is törekszik arra, hogy műhelyükben helyet biztosítson a kétkerekűek számára Európa-szerte, de olyan is van, amelyik márkáknak és kereskedőknek árul elektromos kerékpárokat . Mások ebicikliket kínálnak teherautóik kiegészítésére. Egy dolog biztos: az autógyártók látszólag felismerték, hogy az elektromos autók az utolsó dobásuk, máskülönben elérkeztünk a csúcsautózás időszakához. Matematikailag tehát eljött a kisebb járművek ideje!

Válogass webshopunk kínálatából, vagy foglalj hozzánk időpontot, és látogass el üzleteink egyikébe, hogy személyesen is megismerkedhess kerékpárjainkkal!

Források:

velo.outsideronline.com

cyclingelectric.com

issuu.com