Olvasási idő: 2 perc
Van még igazi innováció a kerékpáros iparban? Még szép, hogy van. Vizsgáljuk meg ezt a kérdést a Specialized segítségével!

Mai cikkünkben a Specialized Turbo Levo SL Gen 2 es kerékpárt vesszük kicsit jobban górcső alá, méghozzá technikai megközelítésből vizsgálva ezt a kétkerekű csodát.

Specialized Turbo Levo SL Gen 2!
specialized.com

A kerékpár már ránézésre is meglehetősen agresszív formavilággal rendelkezik, ami nem csoda hisz a MTB-ozás fellegvárából, a Specialized gyárából származik. A bicaj már ránézésre is kívánja a lejtmenetet amit a mullet elrendezés csak tovább erősít bennünk ha kicsit szemügyre vesszük a gépet, de mi derül ki, ha nem kicsit vesszük szemügyre?

Bizony a Specialized mérnökei megint kitettek magukért. Az új Specialized Turbo Levo Sl gen 2 es kerékpár tervezésekor mindent beleadtak amit csak lehetséges volt. A váz több helyen az új Filp Chip rendszerrel van ellátva, ami lehetővé teszi a kerékpár finomhangolását még a geometria terén is.

Specialized Turbo Levo SL Gen 2!
specialized.com

Ennek szellemében meg is találták a legjobb helyet a Mastermind TCU számára, ami a korábbi modellekhez képest sokkal több funkcióval van felruházva, ilyen az aktuális sebesség megjelenítése, de minden funkcióját megkapjuk a normál kilométeróráknak, kiegészítve egy külső és rendszerhőmérővel. A váz egyébként 160 mm-t mozog elől és hátul is amit a magasabb kategóriánál a Fox36 villákkal alacsonyabb kategóriában pedig Rock Shox villákkal és tagokkal biztosítanak. A vázba egy 320 Wh-ás akksi került, ami nem tűnik egy túl nagy kapacitású akksinak, főleg ha összehasonlítjuk más gyártók termékeivel, de ez a kerékpár mint már korábban írtam is, lejtőn érzi magát igazán elemében, ahol a nagyobb akksi nem releváns olyan szinten, mint például egy túrakerékpárnál. Ha mégis kevés lenne a hatótávunk, a Specialized erre is gondolt. A korábbi rendszer range extendere kompatibilis az új SL Gen2 vel vagyis ki tudjuk bővíteni a hatótávot ha arra van igényünk.

Specialized Turbo Levo SL Gen 2!
specialized.com

A cikket olvasva sokakban joggal merülhet fel a kérdés, hogy mire is jó egy ilyen kerékpár. Bármire, ha szeretnénk sportolni, kicsit elszakadni az aszfaltdzsungel öleléséből és élvezni a hegyek vagy az úttalan földutak adta örömöket. Ha így van az SL gen 2 nem fog cserben hagyni és kompromisszumok nélkül élvezheted az igazi montizás élményét, akkor is ha csak most tapasztalod ezt a világot, vagy ha Te vagy a lejtők királya.

https://www.youtube.com/@worldofmtb

Hasonló bringát szeretnél? Klikk ide!!!

Forrás: 2023 Specialized Turbo Levo SL Gen 2 Webinarium

-Attila-