Olvasási idő: 2 perc

A Turbo Tero X egy strapabíró elektromos kerékpár, amelyet az ebike-világ SUV-jaként emleget a Specialized, és része a cég azon törekvésének, hogy forradalmasítsa a kerékpáros iparágat. A hihetetlenül jól alkalmazkodó és teljes felfüggesztésű ebike-nak olyan útvonalakon is képesnek kell lennie tekerni, amelyek gyakran csak az e-MTB-k számára teljesíthetőek. 

Specialized Turbo Tero X: mit kell tudnod a bringáról?

A Turbo Tero X-et egyértelműen az elektromos teherbringák és az elektromos mountain bike-ok inspirálták. Ebből következik, hogy ennek a kerékpárnak nem okozhat gondot az aszfaltozott utcákon és a sáros erdei ösvényeken való közlekedés sem, sőt a technikás utakat is gond nélkül veszi. A cég az iparág legnagyobb márkáinak off-road alkatrészeit használja a saját Specialized motorjai mellett, amelyeket Eco, Sport vagy Turbo üzemmódban is használhatsz, attól függően, hogy mekkora emelkedőt kell leküzdened.

A RockShox rugós villája és hátsó rugóstagja gondoskodik arról, hogy a kátyúk ne jelentsenek problémát. A hátsó lengéscsillapító rugóútja 120 mm, míg a rugós villáé 130 mm. Ebből látszik, hogy a Turbo Tero X több mint felkészült az erdei ösvényeken való közlekedésre. A nagy sárvédők is segítenek viszonylag tisztán tartani a bringát és téged is, így akár munkába is tekerhetsz vele. A 20 kg teherbírású integrált csomagtartó akkor is tökéletes, ha hosszabb útra indulsz, és nagyobb felszerelésre van szükséged.

A Specialized bemutatja a Turbo Tero X-et, egy robusztus, minden terepre alkalmas ebike-ot
Kép forrása: Specialized

A Specialized Turbo Tero X 4.0, 5.0 és 6.0 verzióban kapható, a Full Power 2.2 rendszernek köszönhetően 50 Nm, 70 Nm, illetve 90 Nm-es teljesítményekben. A SRAM 12 sebességes váltórendszere mindenhol pontos váltást biztosít, így könnyedén tekerhetsz a motor mellett. A kerékpárok 530 Wh (Turbo Tero X 4.0) vagy 710 Wh (5.0 és 6.0 változatok) kapacitású akkumulátorcsomaggal rendelkeznek, ami a választott modelltől függően egy 26-27 kg-os bringát eredményez.

Praktikum minden terepen

Ezt az ebike-ot csak még praktikusabbá teszi, hogy a Specialized egy sor lámpával is felszerelte a modellt az éjszakai tekeréshez. A távolsági fényszóró segítségével az első lámpa fényereje a normál 600 lumenről 1000 lumenre növelhető. Ahogy meghúzod a fékkarokat, a hátsó lámpa a mérsékelt, 11 lumenes fényerejéről átvált egy fényesebb, 22 lumenesre, amely féklámpaként szolgál.

A Specialized bemutatja a Turbo Tero X-et, egy robusztus, minden terepre alkalmas ebike-ot
Kép forrása: Specialized

A technikai csomag az okostelefonos integrációval lesz teljes, a Specialized mobilalkalmazáson keresztül. Ez lehetővé teszi bizonyos beállítások finomhangolását, valamint a kerékpár helyének nyomon követését, függetlenül attól, hogy hol jársz. Végül, de nem utolsó sorban a Specialized alapfelszereltségként adja a dropper nyeregcsövet a kerékpárhoz, ami tovább fokozza annak terepjáró képességeit. 

Válaszd ki a hozzád illő Tero X-et a webshopunkban!

Forrás: Insideevs.com