Olvasási idő: 2 perc

Az eBike akkumulátoros kerékpárok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kerékpárosok körében, hiszen lehetővé teszik a könnyed és kényelmes közlekedést akár hosszabb távokon is. A téli időszakban azonban különös figyelmet kell fordítanunk az akkumulátorok megfelelő tárolására, hogy megőrizzük azok élettartamát és teljesítményét.

Téli tárolási tippek eBike akkumulátorokhoz
https://www.bosch-presse.de/

Sokan tévesen azt gondolják, hogy a hideg időjárás miatt az elektromos kerékpárokat nem lehet használni télen, de ez nem így van. Az eBike-ok ugyanúgy használhatók a hideg hónapokban is, azonban fontos ügyelnünk arra, hogy az akkumulátorokat ne tároljuk hideg helyen. A lítium-ion akkumulátorok érzékenyek a hőmérséklet-ingadozásokra, ezért ajánlott őket 10-23°C közötti hőmérsékleten tartani. Télen menet közben az akkumulátor elegendő hőt termel ahhoz, hogy biztonságosan működjön. Ha azonban elérjük úti célunkat és ott hosszabb időt töltünk, érdemes ismét szobahőmérséklet közelében tartani az akkumulátort addig, amíg nem folytatjuk utunkat.

 

Téli tárolási tippek eBike akkumulátorokhoz
https://www.bosch-presse.de/

A legjobb gyakorlat az, ha az akkumulátorokat körülbelül 75%-os töltöttségi szinten tartjuk a tárolási időszak alatt. Ez segít megelőzni az önkisülést és biztosítja, hogy tavasszal készen álljanak a használatra. Emellett érdemes rendszeresen ellenőrizni az akkumulátor töltöttségi szintjét és szükség esetén újratölteni.

Összefoglalva: bár télen is bátran használhatjuk eBike-unkat, fontos odafigyelnünk arra, hogyan tároljuk annak akkumulátorát. A megfelelő hőmérséklet és töltöttségi szint fenntartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú távon is élvezhessük elektromos kerékpárunk előnyeit.