Olvasási idő: 2 perc

Ecargo állami támogatással. Ha nyitott vagy az elektromos közlekedési eszközök iránt, ha a híreket böngészve belebotlottál a teherkerékpárokra kapható állami támogatási pályázatba, biztosan van néhány kérdőjel a fejedben. Jól hangzik, de ki tudnád használni? Kinek való ez az eszköz? Mit tudnak pontosan a cargo biciklik? Hogyan pályázhatsz? Összefoglalónkból most tényleg mindent megtudhatsz!

Mindent a pályázatról

Ahogyan arról beszámoltunk, 2022. február 7-től december elejéig közel 400 millió forintos támogatást lehet igénybe venni az elektromos teherkerékpárok beszerzésére. A magyarországi egyéni vállalkozók egy, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt e-cargo kerékpártszerezhetnek be utófinanszírozott támogatással, kerékpáronként maximum 500.000 Ft-os állami támogatással. Ha érdekelnek a pályázat részletei, irány az Elektromos teherkerékpárok állami támogatásáról szóló blogbejegyzésünk vagy honlapunk!

Kinek, miért? 

Az ún. cargo bicajok, vagyis a nagy teherbírású kerékpárok egyre népszerűbbek a hazai piacon is. Körbejártuk a témát, hogy mit is jelent a “nagy teherbírás”, illetve hogy kinek és miért, milyen szituációkban hasznosak ezek a kerékpárok. 

Handrás és csapata is tesztelték

Handrás és barátai nyeregbe pattantak és három különböző típusú Riese & Müller bringát teszteltek: négyen! Igen, a tesztbringák között egy cargo is helyt kapott! Vajon mitől volt érdekes a túra? Kíváncsi vagy, hogy tetszett a szállított “csomagnak” a kirándulás, és mik voltak a tapasztalatok? Nézd meg a videót, illetve olvasd el beszámolónkat is!

Sturcz Anti szerint ezek az ecargo bringák előnyei

“Egy bringával nem csak sportolni lehet!” — nyilatkozta Sturcz Anti, miután 2021 őszén számos ebike-típust kipróbált. Kiváló közlekedési alternatíva ingázás esetén, ha pedig gyakran merül fel a szállítás mint bringás feladat — legyen szó akár futármunkáról, akár gyermekekről vagy kutyusodról —, a Riese & Müller elektromos cargo kerékpárjaiban nem fogsz csalódni. Cégként érdemes átgondolnod egy ilyen bringa beszerzését, hiszen akár 500.000 forint támogatással juthatsz hozzá.

Családi kirándulás — saját tesztünk!

Éljenek a családi pillanatok! 2020 nyarán kiszabadulva a Covid miatti karantén fogságából az ebikeshop.hu tulajdonosa, Szatzger Ákos gyermekeivel és R&M teherkerékpárjával gyűjtött felejthetetlen pillanatokat. Jó szívvel ajánljuk ezt a személyes, egészen részletes tesztriportot mindenkinek, aki érdeklődik a Riese & Müller Load 75 bringája iránt!

Egy új élet — új helyen, új szokásokkal, új közlekedési eszközzel!

Az autó sokunk életének nélkülözhetetlen kelléke. Így volt ezzel az a bátor, természetszerető és környezetvédelmet kiemelt fontosságú tartó család is, akiknek történetét hoztuk mai írásunk végére, inspirációul. A kreatív szakmában, fotósként dolgozó apa, Lars történetét olvashatod a “Mindennapos, természetközeli bringaélmények” c. cikkünkben, sőt, ha van plusz három perced lazítani, a bejegyzés végén egy rövid videót is megnézhetsz!