Olvasási idő: 3 perc

A schweinfurti székhelyű cég a közelmúltban számos új elektromos kerékpárral bővítette portfólióját. Innovációikat már a frankfurti EUROBICO kiállításon bemutatták, most azonban a pedelec-electro-fahrrad.de részletes írása alapján mi is elhoztuk az idei év újdonságait. A márka szerint az — immáron cargo kerékpárral is — kibővített modellválaszték óriási lépés a cég életében, ugyanakkor az elektromos kerékpárok térhódítása és az állami pályázatok idején a piacnak is előnyére válik a nagyobb kínálat.

A lenyűgöző és innovatív kollekció áttekintése

A Winora 2022-es kollekciója több mint 100 elektromost modellt tartalmaz, amelyek különböző kategóriákba sorolhatóak: klasszikus városi, trekking, divatos eSUV és ecargo szegmens. A modellek általában stílusukkal tűnnek ki a tömegből, és így magas felismerési értéket biztosítanak. Az eSUV-ként emlegetett Yakun, a városi közlekedésre és kényelmes túrázásra egyaránt alkalmas Tria és a két eltérő dobozmérettel érkező cargo, a F.U.B. kerültek be mai összeállításunkba. Utóbbi esetén fontos kiemelnünk, hogy a modell akár 500.000 forintos állami támogatással is beszerezhető az Ebikeshoptól. Tudj meg többet az elektromos teherkerékpárokra vonatkozó állami támogatásról!

Yakun

A Winora Yakun egy teljesen új modell. Míg korábban a Winorákat Yamaha hajtással szerelték, a következő szezonra a Bosch eBike Systems vadonatúj intelligens rendszerére váltottak. Az alumínium vázat az alapoktól kezdve erre a célra fejlesztették ki, és a most először kapható bringát rögtön két vázformával üdvözölhetjük: köztük egy kényelmes, alacsony átlépős megoldással. Az R5 Pro modellről alábbi összefoglaló táblázatban minden fontos információt megtalálsz.

Motor: Bosch Performance Line CX Smart System BES3, 250 W, 85 Nm

Akkumulátor: Bosch PowerTube 750, 750 Wh

Kijelző: Bosch LED Remote mit Kiox 300

Felni: Aluminium 6061

Teleszkóp: Rock Shox Recon RL, 80 mm

Váltás: Shimano Nexus 5, 1×5

Fékek: Shimano Deore XT, 203/180 mm v/h

Váz: Aluminium

Nyeregcső: Haibike Vario-Sattelstütze

Nyereg: Selle Royal Vivo Ergo

Külső: Schwalbe AlGrounder Performance reflex 60-584

Teljes terhelhetőség: 150 kg

Tria

Az új, belépő szintű Winora TRIA modell egy teljesen új fejlesztésű vázzal rendelkezik: az alsó vázcsőben található a könnyen hozzáférhető akkumulátor és az összes kábelelvezetés is. Számos méretben és különböző színekben áll rendelkezésre. 

A modelleket a Bosch eBike Systems portfóliójának különféle motorjai hajtják, a legjobb változatokat a 65 Nm-es Performance Line hajtja, valamint a jól bevált Intuvia kijelzővel látták el őket. Egy PowerTube 500 akkumulátor (esetenként 400 Wh-s is) minden esetben biztosítja a szükséges energiaellátást. 

A Tria 10 Wave modellről alábbi összefoglaló táblázatban minden fontos információt megtalálsz.

Motor: Bosch Performance Line Gen3, 250 W, 65 Nm

Akkumulátor: Bosch PowerTube 500, 500 Wh

Kijelző: Bosch Intuvia

Váz: Aluminium 6061

Teleszkóp: SR Suntour NEX E25, 63 mm

Váltás: Shimano Deore, 1×10

Fékek: Shimano MT410, 180/160 mm v/h

Váz: Aluminium

Nyeregcső: XLC Federsattelstütze

Nyereg: Selle Royal Wave

Külső: Schwalbe Road Cruiser reflex, 50-622

F.U.B.

A márka most először kínál ecargo kerékpárt, a 2014-es kompakt eLoad szállítókerékpárt leszámítva. A Winora F.U.B. (Family Utility Bike) nagy dobozokkal érkezik és több változatban (egy- és háromkerekű) is elérhető. Előbbinek 250 kilogramm, utóbbinak akár 300 kilogramm a megengedett össztömege. Az akár 500.000 forintos állami támogatás miatt hazánkban kiemelt érdeklődésre számítunk a modellek esetén.

Winora az ebikeshop.hu kínálatában

Évek óta értékesítjük a márka modelljeit, 2022-ben azonban a fentebb említett cargo pályázatok miatt kiemelt fókuszt kapnak a Winora F.U.B. modelljei is. Megbízható partnerként, közvetlen beszerzési forrásként állunk rendelkezésre az állami támogatással elérhető elektromos rásegítésű cargo kerékpárok vásárlási folyamatában. Üzleteinkbe foglalhatsz időpontot, de előtte érdemes átnézned kínálatunkat is!

Forrás: pedelec-elektro-fahrad.de