Olvasási idő: < 1 perc

A Bosch nemrégiben bemutatta a 2022-es szezon innovációit — „Bosch Performance CX Smart System” elnevezéssel foglalja össze az újításokat. A Performance CX motorrendszer mellett az újdonságok közé tartozik a Kiox 300, az ergonomikus kialakítású LED-kijelző, a Bosch 4A töltő, az eBike Flow alkalmazás és a 750 Wh kapacitású Bosch PowerTube akkumulátor. 

Az intelligens rendszer

Először is: 2022-ben nem érkezik teljesen új Bosch motor — csak egy új rendszer, amelynek elemei azonban nem kompatibilisek az előzővel. A Bosch az “intelligens” (smart) nevet adta újításának.

A Bosch Performance CX motor alapvetően tehát változatlan marad, az ismert üzemmódok és a 85 Nm-es maximális nyomaték sem változnak, viszont a motor bekötései módosulnak. A csatlakozó átmérője 6 mm-re változik — így a 2022-es motorrendszer nem kompatibilis az előző verzióval. A töltőport is át lett tervezve, és új típusú töltőre van szükség. A kijelző, az app, az akksi és a Speed Sensor is az újdonságok közé tartozik tehát, melyekről az eMTB News oldalán angol és német nyelven is egészen részletesen olvashatunk, illetve Rico Haase fotóin alaposan szemügyre is vehetjük a változásokat.

Bosch Smart System — Claus Fleisher magyarázatában

Az Eurobike 2021 rendezvényen az eMTB News munkatársa a Bosch Ebike System ügyvezetőjével készített rövid, német nyelvű interjút. A hat perces videóban pontos magyarázatot kapsz a Smart System minden újdonságáról.

 

Mindent a szemnek, jöjjenek a részletek! 

Az albumban megtalálod a már beharangozott fotókat — ha igazi műszaki szaki vagy, akit minden apróság és változás érdekel, érdemes alaposan szemügyre venned a képeket!

Ha bármilyen kérdésed maradt, hívd bátran üzleteinket (vagy ugorj be személyesen) és állunk rendelkezésedre a válaszokkal — nem csupán a 2022-es Bosch Smart Systemmel kapcsolatban.