Olvasási idő: 2 perc

Találós kérdés: miben hasonlít a jó elektromos bringa-értékesítő és a pszichológus? Abban, hogy mindkettő a kérdéseivel segít! Jól kérdezni, a válaszokat megfelelően összefoglalni, s azok alapján ajánlást megfogalmazni pedig nem mindig könnyű feladat, de ez az igazi és leginkább bevált módszere annak, hogy a legmegfelelőbb elektromos bicajt válassza végül a vásárló.

Jöhetnek a kérdések?

Az elektromos bringa kiválasztásakor számos kérdés merül fel, melyeket érdemes átgondolni, mielőtt betérsz valamelyik üzletünkbe illetve azért is jó, ha felkészülsz ezekre, mert mi is hasonlóakat fogunk feltenni. Mai cikkünkben nem adunk választ a kérdésekre, egyszerűen összegyűjtjük őket, hogy legyen min agyalnod. Azoknak pedig, akik már nagyjából tudják, hogy mit szeretnének, jó kis összefoglaló lehet ez a kérdésgyűjtemény, melyből kiderülhet, hogy helyes-e az irányvonal, biztosan a kigondolt típusra van-e szükségük…

Kérdezünk, felelj!

Hagyományos kerékpárral mennyit gurulsz egy szezonban? Csak tavasztól őszig bringázol vagy a hűvösebb hónapokban is nyeregbe pattansz?

Milyen céllal biciklizel? Munkába közlekedsz vele? Ingázáshoz kiegészítő alternatívaként használod? A gyerkőcöket hozod-viszed vele, esetleg még bevásárolni is bicajjal jársz? Kirándulni szeretsz és akár hosszabb túrákon is részt veszel? Inkább csak este gurulsz egyet, hogy kiengedd a fáradt gőzt? Sportolási céllal biciklizel? A hegyi bringázás szerelmese vagy, főleg terepen mész, imádod a legvadabb erdei ösvényeket, igazi MTB-fan vagy, aki vevő a legkönnyebb össztelós gépekre és a legfrissebb újításokra?

Kikkel bringázol? És ők mennyit tekernek egy-egy alkalommal? Ki bírja jobban szusszal? Te? A barátaid? A párod vagy épp a gyerkőcök? Inkább magányos farkas vagy, s egyedül koptatod az aszfaltot?

Élvezed a sebességet? Nagyobb távokat szeretnél megtenni, ráadásul gyorsan? Országúton ingázol? Van jogosítványod? Bírod a gyorsabb tempót, nem félsz a kerékpáron? Gyakorlott sofőr vagy, aki ismeri a KRESZ-t? 

Mennyire vagy műszaki szaki? Nagyjából érted a bringás szókincset vagy kínai káromkodást jelentenek számodra a szakkifejezések? Jó voltál fizikából? A technológiai fejlesztések is lázba hoznak? Használsz mindenféle okoskütyüt?

Mennyi pénzt szeretnél költeni? És ezen felül mekkora a büdzséd a kiegészítőkre, fel vagy-e készülve a karbantartási költségekre?

Egy könyv: csak neked!

Ha a fenti kérdésekre átgondoltad a válaszokat, de úgy érzed, szívesen olvasgatnál egy kicsit az elektromos bringákról, jó szívvel ajánljuk figyelmedbe az ebikeshop.hu által készített, műfajában teljesen egyedi és hiánypótló ebookot, melyet ingyenesen letölthetsz!