Olvasási idő: 2 perc

Aki egész évben mozgásban van, az a nyári vakáció alatt sem szívesen áll meg. Sokan szeretik aktív pihenéssel eltölteni a szabadnapjaikat, és bevonni ebbe a családjukat, barátaikat is. Ha Te is ezek közé az emberek közé tartozol, olvass tovább! Eláruljuk, hogy mire figyelj oda mindenképp, ha nagyobb társasággal indulsz neki egy bicajtúrának.

Először a legfontosabb a tervezés! Legyél tisztában a saját és a társaság többi tagjának edzettségi szintjével, így pedig fel tudod mérni, hogy milyen hosszúságú táv az, ami mindenkinek kényelmes és élvezhető. Emellett, be tudod lőni azt is, hogy milyen időközönként kell majd beiktatni egy-egy pihenőt. Ha nagyjából tudod tartani magadat az eredetileg megbeszélt tervhez, biztosan mindenki örömét leli majd a közös tekerésben.

Válassz megfelelő ebike-ot!

A sikeres túrához elengedhetetlen, hogy az egész csapat jól felszerelt, hibátlanul működő bringával induljon útnak. Azoknak, akik kevésbé gyakorlott aszfaltkoptatók, vagy éppen nincsenek annyira formában, mindenképp ajánljuk a pedelec kerékpárokat, hiszen az elektromos rásegítéssel könnyedén felzárkózhatnak az élvonalban hajtók közé. Persze azokat sem szeretnénk lebeszélni az ebike-ról, akik sűrűn pattannak nyeregbe, hiszen egy durvább emelkedőn nekik is jól jöhet a motor plusz ereje, ráadásul, ez egy merően más élmény, mint a hagyományos kerekezés. Ha még nem lapul a garázsban elektromos bicaj, de szívesen lenyomnál vele egy túrát, bérelj üzleteinkből! Ha pedig hosszabb távra tervezel, nézz körül készleten lévő ebike-jaink között vagy válogass állandó akciós kínálatunkból! A megfelelő gép kiválasztásában pedig fordulj hozzánk bizalommal! Foglalj időpontot 6 üzletünk bármelyikébe, vagy beszélj velünk online videochaten álmaid ebike-járól! 

Kiválasztottad a legmenőbb modellt és készen állsz az indulásra? Szuper! Ha még nem ültél pedelecen, mindenképpen tegyél egy próbakört. Az nem elég, ha az utca végéig elgurulsz, ahhoz, hogy igazán érezd a bringát, legalább 1-2 km-t meg kell tenned vele. Gyorsíts fel, tapasztald meg, hogy milyen, amikor igazán megindul egy ilyen bicikli, teszteld a motor erejét, a különböző sebességeket, a féket, hogy biztonságosan tudd majd irányítani.

Legyél jól felszerelt!

Általános jelenség, hogy ha több ember indul hosszú kerékpáros útra, akkor jó pár holmit visznek magukkal. Készülj fel, hogy ez nem lesz máshogy a te csapatod esetében sem. A jól megpakolt hátizsákok helyett szerezz be optimális súlyelosztással rendelkező biciklis csomagtartó táskát, amivel a lehető legkényelmesebb a cuccok szállítása. Amit mi mindenképp bepakolnánk: naptej, víz, harapnivaló, széldzseki, melegebb ruha, pumpa, gumibelső és egy multitool.

Ezeknek a bivalyerős gépeknek az irányításához nagyobb odafigyelésre van szükség, valamint nagyobb körültekintéssel kell megválogatni a bukósisakot és az egyéb kiegészítőket is. Korábban már írtunk arról, hogy a Casco legújabb fejvédője kiemelkedő biztonságának, a márkavédjegyként is funkcionáló, megnövelt tarkóvédelmi zónájának és a sisakot a szokásosnál jóval nagyobb felületen fedő in-mold szerkezetének köszönhetően letarolta a piacot. Az MTB.E modellt abszolút mértékben ajánljuk, de ha nem vagy biztos a döntésben, nézz szét a nálunk elérhető többi sisak között is! 

Amit egy ebike-os nem felejt… 

Mivel az ebike egy speciális közlekedési eszköz, több dologra kell figyelni, mint hagyományos társainál – de cserébe sokkal nagyobb élmény lehet a tekerés. Az első és legfontosabb, hogy indulás előtt töltsd fel az akkumulátorokat. A teljes töltöttség elérése beletelhet akár 4-6 órába is, ezért a legjobb, ha ezt még a túra előtti napon elintézed. Azt is vedd számításba, hogy lehetséges, hogy az út során is meg kell állni tölteni, ezért a pihenőket olyan helyekre tervezzétek, ahol erre van lehetőség. Végül annak is járj utána, hogy hol van az útvonalhoz közel olyan kerékpárszerviz, ahol foglalkoznak pedelecekkel. Üzleteinkben működő szakszervizeinkben szakértőink szívesen állnak rendelkezésedre, már az ország hat pontján.