Olvasási idő: 3 perc

Minden kerékpáros megtalálja a számára legideálisabb váltót a Riese & Müller által forgalmazott elektromos kerékpároknál. A különböző agy- és láncváltók széles és nagyon egyedi felszereltségi kínálatot alkotnak. Legyen szó hosszú túrákról, városi közlekedésről vagy terepen való használatról: nálunk a kerékpár és a váltó mindig tökéletesen össze van hangolva – és a te igényeidhez van igazítva.

Riese & Müller Megfelelő váltó minden igényhez.
https://www.r-m.de/

Láncváltó:

Egy jól karbantartott láncváltó a legjobb hatásfokot és a legnagyobb hatékonyságot nyújtja az összes váltótípus közül. Ez különösen fontos a sportos kerékpárosok számára, akik az utolsó métert is ki akarják hozni az elektromos kerékpárjukból.

Shimano Deore, Microshift és Cues – A Shima no Deore sorozat évtizedek óta bizonyítja megbízhatóságát, és a bevezetése óta folyamatosan optimalizáláson és fejlesztésen vesz részt.  Hamar meggyőzővé vált a technológiai precízitásával, magas megbízhatóságával, kiváló minőségével és könnyű kezelhetőségével. A R&M előszeretettel használja még a hasonló Microshift váltót 10 fokozattal. A Shimano Cues váltónál a konstrukciós megoldásoknak köszönhetően megnövekszik a lánc és a fogaskerekek élettartama – így a kopás jelentősen csökken.

Riese & Müller Megfelelő váltó minden igényhez.

 

Agyváltó:

Az agyváltók az alacsony karbantartási igényükkel és egyszerű, nagyon kényelmes kezelésükkel tűnnek ki. A láncváltóval ellentétben a váltás nem a lánc átváltásával történik, hanem a hátsó kerék közepén lévő agyban. Mivel zárt rendszerről van szó, a váltó mindig védett a nedvességtől és a szennyeződéstől. Ezenkívül ez a váltótípus lehetővé teszi a modern, könnyű és különösen halk karbon szíjhajtás használatát.

Enviolo 380 – A sok összetett fogaskerék és alkatrész helyett az Enviolo 380 forgó és dőlésszögben állítható golyókat használ, amelyek két lemez között helyezkednek el. Így álló helyzetben is könnyedén lehet váltani. Az Enviolo 380 váltót használva mindig tökéletes áttétellel közlekedhetsz, hiszen a 380%-os áttételtartományon belüli végtelen számú fokozattal nagyon simán válthatsz. Az egyszerű kezelhetőség kormányon elhelyezett forgómarkolattal lehetővé teszi az optimális fokozat kiválasztását. A váltás ugrásainak hiánya jelentősen növeli a vezetési komfortot a hagyományos váltókkal összehasonlítva.

Riese & Müller Megfelelő váltó minden igényhez.

Enviolo automatiq – Még nagyobb kényelmet ígér az automata váltós változat – az Enviolo automatiq. Csak válaszd ki a számodra optimális pedálfordulatszámot, a rendszer automatikusan megtalálja a megfelelő fokozatot és beállítja azt. Így könnyedén legyőzheted bármelyik emelkedőt anélkül, hogy kifulladnál. Rövid megállások, például lámpáknál való várakozás után is automatikusan a tökéletes fokozatban indulhatsz el. A kívánt pedálfordulatszámot bármikor változtathatod a kezelőegységen keresztül.

Riese & Müller Megfelelő váltó minden igényhez.

Shimano Alfine és Nexus – A megbízható Alfine és Nexus 8-sebességes agyváltók szabadonfutóval a kormányon elhelyezett kényelmes forgómarkolat segítségével kezelhetők. Ezek az agyváltók igazán kevés karbantartást igényelnek, így tökéletesek azok számára, akik a lehető legkevesebbet szeretnének foglalkozni a váltójukkal. A váltás álló helyzetben is lehetséges. Bizonyos modellek visszatérő funkcióval is kaphatók, hogy minden helyzetben biztonságérzetet nyújtsanak.

Riese & Müller Megfelelő váltó minden igényhez.

 

 

Rohloff Speedhub – Az elektronikus Rohloff E-14 váltó a mechanikus Rohloff Speedhub 14-sebességes agyváltót a Bosch E-Bike rendszer eShift funkciójával – egy elektronikus váltóvezérléssel – köti össze. Itt a meghajtó és a váltó kommunikál egymással és szinkronizálják a váltást, hogy az a lehető legkönnyebb, legpontosabb és leghatékonyabb legyen. Egy ergonomikus, kétgombos kapcsoló helyettesíti a forgómarkolatot. Egy fokozat kevesebb mint 200 ms alatt váltódik – és ez 526%-os áttételtartománynál. A Multishift módban egyszerre 3 fokozatot válthatsz egy sorozatban, és az Auto-Downshift funkció automatikusan az egyénileg kiválasztott indulási fokozatba vált vissza, ha megállsz a kerékpárral.

Riese & Müller Megfelelő váltó minden igényhez.

Singlespeed – Az UBN biciklik között az egysebességes modellek a legkerékpárosabb érzést kínálják. A Gates CDX szíjhajtásnak és a váltó elhagyásának köszönhetően a legkisebb karbantartási igényt és a legalacsonyabb súlyt élvezhetjük. Különösen az alacsony szintemelkedésű városokban jönnek elő az egysebességes modellek előnyei.

 

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy legyen bármilyen kerékpározási stílusod, a Riese & Müller a legjobb megoldást nyújtja, hogy az igényeidek leginkább megfelelő váltóval szereld fel a biciklidet, ezáltal növeld a kerékpározás élményét.

…….