Olvasási idő: 2 perc

Csak egy teljes felfüggesztéssel ellátott ebike képes tökéletes tapadást biztosítani még rossz utakon is. A Riese & Müller 1993 óta épít Control technológiával ellátott kerékpárokat; most pedig újabb fejlesztésen a sor. 

Kényelem és könnyedség

Sok kerékpáros elkerüli a jó minőségű autós utakat a nagy forgalom miatt, a kerékpárutak viszont sokszor nincsenek rendszeresen karbantartva. A mezei és erdei utak, amelyek vonzó alternatívát jelenthetnének a városi közlekedés helyett, általában kövesek és göröngyösek. A megoldás egy jól működő felfüggesztési koncepció. 

Durva talaj vagy fizikai előfeszítés esetén a teljes felfüggesztés fontos kényelmi és egészségügyi tényezővé válik. A felfüggesztés kevesebb mint felére csökkenti a karosszériára kifejtett gyorsulási erőket, melyek a gumiabroncsból a vázon és az alkatrészeken keresztül hatnak rá.

Control Technology: Extrém, de biztonságos

Kép forrása: Riese & Müller

“A Riese & Müllernél már a kezdetektől fogva figyelembe vettük a kényelem növelését és a test megterhelésének csökkentését termékeink kifejlesztésekor.”
Markus Riese, a Riese & Müller alapítója és részvényese

Biztonság és dinamika

A tökéletesre hangolt teljes felfüggesztés sportos tekerést és a legjobb tapadást biztosítja, bármilyen felületen. Nagy sebességnél és kényes helyzetekben jobb úttartást biztosít:a rezgéseket és kemény ütéseket például a macskakövek, az útszélek vagy a váratlan döccenők okozta egyenetlenségeket finoman tompítja. A csomagok felfüggesztése szintén a csomagtartónak a főkerethez való rögzítésével történik. 

Képek forrása: Riese & Müller

A Control Technology rendkívül érzékenyen reagál, így maximális kényelmet biztosít. Az eredmény: erőteljes meghajtás, energiaveszteség nélkül.

Annak érdekében, hogy a Control Technology teljes mértékben kifejthesse hatását, kerékpárokat kiváló minőségű fékekkel szerelték fel. A rövid féktávok érdekében speciális gumikeveréket használnak a gumiabroncsokhoz. Az optimális világítási rendszer és a számos modellhez rendelhető ABS-opció teszi teljessé a csomagot a lehető legnagyobb biztonság érdekében.

 

Egy kerékpár számos lehetőség

A Delite kialakítása a Control Technology tökéletes integrációját testesíti meg. Átalakítható, hogy minden célnak megfeleljen itt döntő tényező az alkatrészek és a felszerelési lehetőségek megválasztása. A Delite lehet egy kényelmes S-pedelec a napi ingázáshoz, egy Superdelite túraautó dupla akkumulátorral a hosszú kalandokért, vagy akár egy terepre éhes eMTB is.

A fejlesztés megközelítése a neves autómárkák versenysportban való elkötelezettségéhez hasonlítható: extrém területeket fedeznek fel a mindennapi mobilitás termékeinek javítása érdekében.

Shaun Wynn az angliai Newcastle közelében lévő Ride Electric e-bike specialistánál gyakornokoskodik, és lehetősége volt kipróbálni a kerékpárt, amiről így vélekedik: „Tegnap elvittük a Delite-ot egy körre a hazai pályák ugratóin. Hihetetlen volt.” írja le Shaun a benyomásait. „A kerékpár tökéletes a hosszú, hegyi napokra és a hosszabb felfedezésekre. Nagyon kényelmes, biztonságot és bizalmat ad.”

Forrás: https://www.r-m.de/de-at/magazin/control-technology-sportlich-unterwegs-aber-sicher/