Olvasási idő: 2 perc

Manapság már minden célra létezik legalább 8-10 különböző alkalmazás, és tudjuk, egyre nagyobb a biciklis applikációk felhozatala is. Ha nincs kedved mindet letölteni és tesztelgetni, akkor bízz bennünk és csak az alábbiakat dobd fel a telefonodra!

STRAVA

Nem tagadjuk: ez a kedvencünk! Nem csak és kizárólag bringás appról van szó, de az egyik legnépszerűbb a bicajosok körében. A Strava lényegében egy közösségi oldal, ami képes önálló mérőeszközként funkcionálni, a Huawei okosórák kivételével bármelyikkel együttműködve mérheted és monitorozhatod teljesítményed, sőt, futókkal, bringásokkal, triatlonosokkal léphetsz kapcsolatba. A hírfolyamban az általad követett felhasználók kalandjait, útvonalait is láthatod. Minden aktivitásodhoz írhatsz posztot, mellékelhetsz képeket, sőt, a követőid kommentelhetik a tevékenységedet vagy „like” helyett „kudos”-t adhatnak.

Ha gyakran jársz azonos útvonalon, akkor a Strava azt is megmutatja neked, hogy bizonyos szakaszokon mikor voltál a leggyorsabb, sőt, más felhasználókkal is összeköt, így azt is láthatod, hogy egy bizonyos útszakaszon ki az állandó rekorder. Lehet, hogy pont a szomszédod gyorsabb nálad? Az applikációban lehetőség van bővített funkciók használatára is, az alap verzió is sok statisztikával szolgál, s ingyenes. Letöltés iOS-re ittAndroidra itt.

Size My Bike

Ha nincs lehetőséged igénybe venni az ebikeshop.hu ebikesizer szolgáltatását, ez az app hasznos lehet számodra. Azoknak ajánljuk, akik kerékpár vásárlás előtt állnak, de nem biztosak abban, hogy milyen méretű bringa lenne a legideálisabb számukra. A pontos bringaméret egyébként nagyon fontos, főleg azoknak, akik hosszabb túrákat is bevállalnak. Ne feledd: ha nem jó a vázméret vagy a beállítások, fájni fog a hátad, túlterhelheted a derekad, vállaid, csuklód. Az app használatáért 3 dollárt kérnek — nem nagy összeg, de természetesen azért nem ad lézerpontos adatokat, mint az ebikesizer… Letöltés iOS-re ittAndroidra itt.

Cyclemeter

A Cyclemeter hasonlít a Stravahoz, ezt az appot azoknak ajánljuk, akiknek kevésbé fontos a közösségi élmény, inkább a statisztikákra, vagy a bringázásainkkal kapcsolatos részletes adatokra kíváncsiak. Az applikáció gyakorlatilag mindent rögzít, 120 különböző, személyre szabható hangalapú értesítést állíthatsz be rajta, tele van hasznos infókkal, amelyeket például versenyeken is hasznosíthatsz, sőt, az edzések után még exportálhatod is ezeket.  Töltsd le iOS-re itt!

First Aid For Cyclists

Ezt az appot reméljük, soha nem fogod használni. Az is lehet, hogy soha nem fogsz belépni, ettől függetlenül jó, ha ott van a telefonodon. A First Aid For Cyclists egy nagyon hasznos applikáció, ami segít, ha valamilyen biciklis balesetet szenvedsz. Megtalálod benne azokat a baleseteket, amelyek gyakran előfordulnak, és lépésről lépésre, ábrákkal és infografikákkal illusztrálva megtudhatod, mi a teendő ilyen esetekben. Letöltés iOS-re iOS-re itt, Androidra Androidra itt.

 


Forrás: welovecycling.com