Olvasási idő: 2 perc

Ha érdeklődsz az elektromos bringák iránt vagy követed blogunkat, valószínűleg már hallottál a pályázatról, melynek keretében állami támogatással vásárolhatsz elektromos kerékpárt. Amennyiben még új a téma számodra — vagy csak újra átfutnád a tudnivalókat —, feltétlen olvasd el összefoglaló cikkünket (és persze korábbi írásainkat)!

Kronológia

Az elmúlt hónapokban számos írásunk jelent meg a témában, melyeket jó szívvel ajánlunk, hogy minél több infót szerezz a támogatásról!

Pályázzak? Érdemes? Hogyan?

A második szakasz 2021. január 4-8-ig tart. Amennyiben komolyan gondolkozol egy elektromos kerékpár beszerzésén, mindenképp javasoljuk, hogy mielőbb válaszd ki leendő kétkerekűd az ebikeshop.hu készletéből és add be a pályázatod időben!

A legfontosabb lépéseket és tudnivalókat — ezúton már csak kulcsszavakkal — hozzuk számodra.

  • ügyfélkapu regisztráció — Ha még nincs ilyened, ezt nem kerülheted ki, de ne aggódj, nem bonyolult! A térítésmentesen elérhető szolgáltatáshoz adókártyára, személyi igazolványra vagy útlevélre, vezetői engedélyre, lakcímkártyára, munkaviszony-igazolásra lesz szükséged.
  • jogosultság — Bárki jogosult, aki rendelkezik magyarországi lakhellyel és a pályázat benyújtásától számított 3 hónapon keresztül folyamatos munkaviszonnyal rendelkezett, azonban nem jogosultak cégek, vállalkozások, külföldi lakhellyel rendelkező állampolgárok, illetve azok, akik korábban vásárolt ebike-jukra szeretnének pályázatot benyújtani.
  • támogatás mértéke — A pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum br. 400.000 forint, az eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90.000 forint. Nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt bringáknál a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 900.000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150.000 forint. Tudd, hogy a bruttó vételáron kívül más költség (pl. kiegészítők) nem számolhatóak el a pályázat keretében.
  • kereskedőválasztás — Mivel a támogatást nem részedre, hanem a kereskedő részére utalják majd, így a kereskedő kiválasztása már a pályázat beadásakor fontos. Válaszd az Ebringa Zrt.-t az állami támogatási rendszerben szereplő értékesítők listájáról.
  • műszaki követelmények — Néhány műszaki dolognak meg kell felelnie a kiválasztott bicajnak, de ne aggódj, ezeket a feltételeket mi már előre csekkoltuk és pályázati kínálatunkban csak ezeket a bicikliket találod meg!
  • szakaszos jelentkezés — A 2. szakasz 2021.01.04-08-ig tart. A nem megfelelő időszakban benyújtott pályázatot automatikusan elutasítják a bírálók, a támogatói döntés 3 héten belül várható.

Segítségre van szükséged?

Ha bármilyen további segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk! Hívj minket vagy gyere be valamelyik üzletünkbe — bármikor szívesen válaszolunk kérdéseidre és örömmel segítünk a választásban is.