Olvasási idő: 3 perc

Ha az őszre gondolunk, jellemzően egy meleg szoba jut eszünkbe, ahol betakarózva ülünk egy forró itallal a kezünkben, ezért hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az év ezen időszaka nagyon kellemes kirándulóidőt hoz magával. Cikkünkben ezúttal olyan magyarországi kerékpáros túraútvonalakat gyűjtöttünk össze, amik ebben az évszakban a legszebbek. Tarts velünk, és állítsd össze a saját őszi bakancslistádat!

Balaton

Az ország egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonala nem máshol, mint a Balaton körül vezet. Az útvonal hossza körülbelül 200 kilométer, így akár több napos túrára is alkalmas lehet, de a tó bármely szakaszán érdemes elindulnod egy kiadós tekerésre. A Füred-Badacsony útvonal például kiváló döntés, ha rövidebb távban gondolkodsz, hiszen a Balaton-Felvidék legszebb helyeire kalauzol minket. A Balaton partján található szőlőültetvények gyönyörű színekben pompáznak az ősz folyamán, így kétségkívül páratlan látványban lesz részed, amennyiben ezt a területet választod.

balaton
A kép forrása: csodalatosbalaton.hu

Soproni-hegység

A Soproni-hegységben található kerékpáros útvonalak különösen lenyűgözőek az év ezen szakában, hiszen ilyenkor az erdők is aranyló színbe öltöznek. A hegységben változatos hosszúságú útszakaszok közül válogathatunk, így akár egy laza tekerésre, akár egy intenzív túrázásra vágysz, biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

soproni-hegység
A kép forrása: kirandulastippek.hu

Bükk-vidék

Ha kirándulásról van szó, a Bükk-vidék mellett sem mehetünk el, ami szintén csodálatos őszi kerékpáros útvonalakat kínál: színpompás erdős, dombos táj mellett tekerhetünk el, ha ebben az évszakban teszünk látogatást a területen. Az útvonalak között könnyebb és nehezebb terepviszonyokkal is találkozhatunk, így minden biciklis a saját képességeihez mérten indulhat útnak.

bükk-vidék
A kép forrása: femina.hu

Mátra

Habár a hazai hegyekben nem a legkönnyebb legális ebike-os ösvényeket találni, a Mátrában szerencsére egyre több hivatalos, kerékpáros piktogrammal ellátott utat találunk. Az Ágasvári körtúra tökéletes választás egy könnyed, őszi túrához. A táj gyönyörű, az ösvényekben van kihívás, az utak pedig akár eső után is járhatóak.

mátra
A kép forrása: agasvar.hu

Tisza-tó

A Tisza-tavat körbeölelő 70 kilométer hosszú kerékpárút Magyarország egyik legszebb természeti környezetében található. Az út mentén számos megfigyelő- és pihenőhely található, ahol élvezhetjük a tavat körbeölelő táj szépségét. Megéri az ősz folyamán meglátogatni, ugyanis a vízen tükröződő színek ilyenkor a leglenyűgözőbbek.

tisza-tó
A kép forrása: aquamagazin.hu

Az úticél már megvan, de a tökéletes biciklit még keresed? Akkor irány az Ebikeshop! Válogass webshopunk kínálatából, vagy foglalj hozzánk időpontot, és látogass el üzleteink egyikébe, hogy személyesen is megismerkedhess kerékpárjainkkal!

Forrás:
mozgásvilág.hu