Olvasási idő: 2 perc

Megfogadtad, hogy amíg az időjárás engedi, bringával fogsz járni a munkába, egyetemre? Leadod a karantén vagy épp a nyaralás alatt felszedett kilókat? Remek döntés, mi pedig szívesen segítünk benne — egy leginkább megfelelő ebike kiválasztásával!

Kinek jó az ebike? 

Nos, erre a kérdésre elég nehéz lenne röviden, mégis komplexen válaszolni, mi mégis megpróbáljuk. Alapvetően kortól, nemtől és fizikai állapottól függetlenül, BÁRKINEK jó LEHET az ebike! A fiatalabb és az idősebb korosztály is nagyszerűen kihasználhatja a pedelec rendszerű, elektromos kerékpárok legnagyobb előnyét: a rásegítést. 

  • Bringázz akár a munkahelyedre, akár az óvodába, iskolába a gyerekekért, bevásárolni vagy a nagyit meglátogatni, nem kell attól tartanod, hogy teljesen leizzadsz a mozgástól és akár ruhát is kell cserélned. 
  • Ha imádsz túrázni és az a cél, hogy könnyebben, esetleg távolabbra juss, akkor is remek választás az ebike. 
  • Ha szeretsz együtt gurulni a barátokkal vagy eltérő fizikai kondícióban lévő családtagokkal, az idősebb, kevésbé fit társaknak jól jön egy kis rásegítés, hogy tudják tartani a lépést a többiekkel. 
  • Ha a hegyi bringázásban vágysz új impulzusra, hogy intenzívebben, gyorsabban tudd megtenni az adott távot, vagy épp adott idő alatt több szintet tudj megmászni, így több DH-szakaszt gyakorolni, ha egy kis újításra vágysz az edzéseid során, akkor is érdemes lehet (akár eseti jelleggel) kipróbálnod egy pedelec montit.

“Karácsonyig kicsit összeszedem magam…”

Nem, nem egy női magazin címlapját tartod a kezedben. Ha őszinte vagy magaddal, valószínűleg belátod, hogy tavalyhoz képest a Te állóképességed is csökkent, talán egy-két kiló is felszaladt, s kevesebbet mozogtál, mint amennyit szeretnél. Nincs minden problémát megoldó kapszula vagy krém. Mozogni kell. S ha már mozgás, kiváló alternatíva a kerékpározás. Egyedül, párban vagy csapatban, síkon vagy hegyvidéken, országúton vagy terepen: ahol és ahogy tetszik! Az egy dolog, hogy extra kalóriákat égethetsz a bringázás során, de hálásak lesznek a mozgásért az izmaid és (helyes kerékpárválasztás és -beállítások mellett — melyekről persze mi és az ebikesizer gondoskodunk) az ízületeid és a tüdőd, keringési rendszered is!

Dugó, pöfögés, puffogás és az időd!

Mielőtt nyeregbe pattansz, tornáztasd meg egy kicsit az agyad is! Hány kilométert teszel meg egy hónap alatt az autóddal? Hány percet töltesz az autóban puffogva? Befigyel néha a dugóban telefonozás? És mennyit tudnál megtenni kerékpárral? Mennyi idő lenne? Ha bringára váltanál, igaz, csak egyetlen autóval, de kisebb lenne a reggeli és délutáni dugó és kevesebb a károsanyag-kibocsátás, sőt, lehet, hogy még időt is spórolnál? 50 perc dugó helyett 30 perc alatt beérhetnél bringával? Nem kellene negyed órán át parkolót keresned a belvárosban? Gondold át, megéri!

Segítünk!

Ha eldöntötted, Neked is szükséged van egy elektromos bringára, keress minket! Már 6 üzlettel várunk országszerte — segítünk kiválasztani az igényeidnek és pénztárcádnak leginkább megfelelő megoldást! Városi kerékpárok, trekking bicajok és montik mellett kompakt és teherbringák is megtalálhatóak kínálatunkban! Még mindig tart a 2018-as és 2019-es modellek kiárusítása, ezek mellett a 2020-as modellek számos típusa, mérete és felszereltsége elérhető nálunk. A legújabb modellekre vágysz? A 2021-es kollekció előrendelése is érkezik hamarosan!