Olvasási idő: 2 perc

A német EMTB Magazin ismét számos kategóriában hirdetett versenyt, hogy kideríthesse, melyek a 2020-as év legjobb elektromos kerékpárjai. Az ebikeshop.hu top világmárkák forgalmazója, így nem csoda, ha azt mondjuk, hogy több kategóriában is érdekeltek vagyunk… Jöjjön a „tour” kategória győztese!

Ha eMTB, akkor Haibike Sduro!

Az év elektromos túrabike-ja az olvasói szavazok alapján tehát a Haibike Sduro Fullnine 8.0 modell lett. A Haibike korán felismerte az eMTB-k piacán kínálkozó lehetőségeket és folyamatosan új trendeket állít fel. Az Sduro Fullnine folytatása, talán mondhatjuk úgy is, hogy megkoronázása ennek a folyamatos és töretlen fejlődésnek, sikertörténetnek.

Elektromos MTB vs. sima elektromos bringák

A Schweinfurtban közelében fekvő Haibike gyárban már korán megértették, hogy az eMTB-knek számos tulajdonságban másnak kell lenniük, mint a normál, (elektromos) motorral ellátott kerékpároknak. Más geometriára, eltérő futóműre van szükségük, és sokkal pontosabban kell őket a célcsoportra szabni. Míg a kezdő terepesek rövidebb időt töltenek nyeregben, kényelmes, alacsonyabb sebesség mellett is könnyen irányítható gépet szeretnének, addig a tapasztalt hegyi kerékpárosok és aktív versenyzők már kiforrott, önálló stílussal rendelkeznek, csípik a nagyobb kerékpárokat, melyek azonban a kezdők számára nehéznek és kényelmetlennek, irányíthatatlannak tűnhetnek.

A kényelmes geometriájú, könnyen vezethető Sduro Fullnine 8.0 kielégíti azokat az igényeket, melyek akár kezdők, akár haladók részéről egyaránt felmerülnek. Meredek ülésszöggel, mérsékelt nyúlással és hosszú “lánctávolsággal” kényelmes üléspozíciót kínál, így szinte minden hegycsúcs könnyedén meghódítható vele. A kerékpár súlypontja tökéletes helyre került, kiválóan sikerült az akku elhelyezése is (megj.: hosszú túrákra is használhatjuk, hiszen akár 1125 wattórás akkumulátorral is elérhető).

Szoros volt a verseny!

A végső ranglistán második helyen a Conway Xyron Carbon áll, mely szintén megtalálható az ebikeshop.hu kínálatában. A verseny végeredménye mondhatjuk, egy hajszálon múlott: a Haibike a szavazatok 29,1 százalékát gyűjtötte be, míg a közönség 27,5 százaléka a Conway-re szavazott. A képzeletbeli dobogóra még a Simplon Sengo Pmax (18,3%) állhatott fel, mögötte megemlíthetjük a Scapin E-Bone Marathont (13,6 százalék) és a Flyer Uproc 3 modellt (10,8%).