Olvasási idő: 3 perc

“Mi a ménkű kerül rajta ennyibe?” — teszik fel sokan a kérdést… Nos, alap elektromos kerékpárt kaphatsz már félmillió forint körüli áron is, de ha szenvedélyes tech-rajongó vagy, értékelni fogod a carbon vázat, a prémium motort és akkumulátort, a kiemelt felszereltséget. Három csúcsmárka három kiemelt kerékpárját mutatjuk be. Melyiket tesztelnéd elsőként?

Specialized Turbo Levo Pro Carbon 

Ahol a legjobban érzi magát ez a kerékpár az a terep. Hegynek felfelé, lefelé, majd újra és újra fel és le, 90 Nm-es Browse motorjának köszönhetően. Mennyi is 90 Nm? Nagyjából az emberi erő négyszerese. A motor nagyon halk a fogasszíjnak köszönhetően, de lenyűgöző a karakterisztikája is. 

A láncváltó a leghatékonyabb erőátvitelt biztosítja a váltótípusok közül: Sram Eagle-lel szerelték. A specifikus X-HORIZON kialakítás állandó értéken tartja a vezetett lánchosszt végig a 12 fokozat mentén — gyors és pontos váltást eredményezve, jellemzően mountainbike kerékpárokban található, komfortosabb és stabilabb lesz tőle a bicaj, később fáradsz és talán még bátrabb is leszel tőle. 

A 700 Wh akkumulátort a kerékpár alsó vázcsövébe építették, így esztétikusabb megjelenést kölcsönöz a bringának, de természetesen kivehető maradt. 

Néhány éve futó trend, hogy elöl 29″, hátul 27,5″ kerékkkel szerelik a montikat — így tettek a Turbo Levo Pro Carbonnal is. A hidraulikus tárcsafék a leghatékonyabb megoldás a pedelec kerékpárok megállítására — Sram fékek biztosítják a kellő fékerőt. 

Riese & Müller Superdelite, cél az utazás!

Erő, hosszú távon is kényelmes vezetési élmény és a legújabb biztonsági technológia: ez a Superdelite. Ezzel többet érhetsz el és gyorsabban — sokkal messzebbre juthatsz, mint egy hétköznapi kerékpárral. A rugós felfüggesztésű Control Technology váz, az 1125 Wh-s akkumulátorkapacitás és a Bosch Performance Line Speed motor, bárhova elvisz. És még sokkal tovább is! A nagy hatótávot a felső csőben lévő 500 Wh-s és az alsó csőben lévő 625 Wh-s akkumulátor biztosítja. Mindkét akkumulátor teljesen integrált, ugyanakkor külön-külön is eltávolítható. Maximális hatásfokuknak köszönhetően a kerékpározási élményen van a hangsúly.

A Riese & Müller Control Technology a biztonságot és a dinamizmust jelenti: a hátsó lengőkar tökéletesen összehangolt teljes felfüggesztése sportos vezetési élményt és a legjobb tapadást biztosítja — még nagy sebességnél is. 

Fényes kilátások? A rendkívül fényes Supernova M99 Mini Pro távolsági fényszóró funkcióval ellátott lámpa folyamatos fénye éjszaka a legjobb fényviszonyokat kínálja, és nappal is növeli a láthatóságot. A távolsági fény széles nyitási szögének köszönhetően a zavaros és kanyargós terep sötétben is élvezhetővé válik. Még fékezéskor a Supernova M99 hátsó lámpa féklámpával gondoskodik a biztonságról.

KTM Macina Kapoho Prestige

A hegy tetejéről nyíló lélegzetelállító kilátás, majd az azt követő völgybe ereszkedés puszta gondolata is elég ahhoz, hogy megdobogassa a szívedet? Akkor a 160 mm-es rugóúttal rendelkező KTM Macina Kapoho az a kerékpár, amire szükséged van.

A csúcsminőségű karbon váz Mavic Deemax kerekekkel van felszerelve. A 29″-es első kerék az optimális menetstabilitás érdekében, a 27,5″-os hátsó, PLUS abroncsokkal párosítva a legjobb erőátvitelt és tapadást biztosítja. 

Ennek a kerékpároknak a szíve egy új fejlesztésű karbon váz, a jól bevált STRAIGHT-LINE-LINK (SLL) koncepcióval és az új BOSCH SMART SYSTEM-mel kombinálva. Ezzel az önálló BOSCH rendszerrel, készen állsz a digitális jövőre. A rendszer tartalmazza a KIOX 300 kijelzőt, a BOSCH PERFORMANCE LINE CX motort, egy 4A-es töltőt, és a valaha volt legerősebb BOSCH POWERTUBE akkumulátort (750 Wh) a még nagyobb hatótávért. Ezen kívül az EBIKE FLOW APP megnyitja az ajtót az internetes világ felé, és összekapcsol téged a kerékpároddal.

A KTM mérnökeinek mesteri munkájának köszönhetően a bevált KTM vázgeometriát az akkumulátor méretének és kapacitásának újbóli növekedése ellenére is megtartották. Az akksi eltávolítása és visszahelyezése egyszerűbb, mint valaha. A POWER TUBE TOP LOADER (PTTL) a KTM saját innovációjának neve a felhasználóbarát a kezelés terén.