Olvasási idő: 2 perc

Mindent meg tudunk jósolni, kivéve a jövőt – de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy megpróbáljuk feltérképezni a 2023-as változásokat az elektromoskerékpár-piacon. A 2021 végén 2022-re felvázolt trendek közül sokan valóban bekövetkeztek – gondoljunk csak az egysebességes ebike bevezetésekre vagy az akkumulátorok újrahasznosítására. Lássuk, mi várható erre az évre!

Mi a helyzet a régóta várt technológiai újításokkal?

Számos olyan gyártó van, akik automata sebességváltókat, sőt motorokkal kombinált sebességváltókat is bejelentettek, ám ezen technológia elterjedése még meglehetősen korlátozott. Az azonban világos, hogy az ötlet nagyon vonzó, hiszen újabb lépést jelent afelé, hogy a kerékpárok és elektromos kerékpárok egyszerűbbé és kisebb karbantartási igényűvé váljanak. Néhány kifinomult automata sebességváltó rendszer már létezik, de ezek jelenleg természetesen inkább a drágább ebike-okon találhatóak meg. 

Egy ugyancsak úttörő megoldás a tárcsás meghajtású motorkonstrukció várható megjelenése 2023-ban. Az első kereskedelmi forgalomban megjelent modell papíron igen jól néz ki: 3,3 kg tömegű, 50 Nm nyomatékkal és 200 Wh-s akkumulátorral rendelkezik. Az elérhetőségre és az árra viszont még egy picit várnunk kell.

ebike-trendek-2023

Kép forrása: Electricbikereport.com

Visszatér a triciklik korszaka?

Szerintünk egyáltalán nem biztos. Az elektromos triciklikről hozzánk is sok kérdés érkezik, ám azt kell mondanunk, hogy ritka modelleknek számítanak: nagyszerűek a teherszállításhoz vagy az egyensúlyi problémákkal küzdők számára, de általában drágák és nehezek.

ebike-trendek-2023

Kép forrása: Electricbikereport.com 

Az autógyártók az ebike-ok felé kacsingatnak?

2022-ben a Porsche felvásárolta a Fazuát, a könnyű középkategóriás ebike gyártóját. Mindez annak apropóján történt, hogy a német sportautó vállalat 2021-ben felvásárolta a GreyP nevű csúcskategóriás horvát ebike márkát, és ezzel saját hi-tech technológiával gazdagodott.

Lehet, hogy 2023-ban a Porsche további felvásárlásokat hajt végre, vagy az elektromos autógyártók bejelentik, hogy belépnek az elektromoskerékpár-piacra? Kétségtelen, hogy a Porsche érdeklődéssel figyeli majd a Mercedes saját márkás ebike-jának fejlődését, valamint szemmel tartja a Rivian és a Polestar elektromos járműgyártókat is, akik mindketten jelezték, hogy 2023-ban belépnek az ebike-piacra.

ebike-trendek-2023

Kép forrása: Electricbikereport.com

Innováció a teherszállításban

Az ecargo kerékpárok az ebike-univerzum egy kicsi, de növekvő szegmense. Mindig nagy az érdeklődés a nagy teherhordó modellek iránt, amelyek képesek kiváltani a drágán üzemeltethető autókat így 2023-ban arra számíthatunk, hogy folyamatosan áramlanak majd az ebike-cégek, amelyek ezen a területen szeretnének növekedni.

Ezekre az újdonságokra számíthatsz az Ebikeshopnál

Hamarosan érkezik az Ebikeshop első saját tervezésű elektromoskerékpár-családja, a Rideonic! A magas minőségű, mégis megfizethető áron kapható bringákba beletettük egy évtized minden tapasztalatát, hogy egy, az ebike-világ trendjeinek és a magyar piac igényeinek mindenben megfelelő elektromoskerékpár-családot hozzunk létre.

Megbízható használt ebike-ot keresel? Nálunk ezt is megtalálod! A tavasszal érkező Renobike programunk garanciával kínál kedvező árú, teljes körűen felújított elektromos kerékpárokat. Csak és kizárólag igazolt, magyarországi beszerzésű kerékpárokat forgalmazunk, amelyekre állapotgaranciát is vállalunk, így garantáltan nem érhet csalódás. Stay tuned!

Forrás: Electricbikereport.com