Olvasási idő: 2 perc

UPDATE: Az állam 2020.10.30-án nyilvánosságra hozta a pályázat részleteit, amelyekről részletesen az ebikeshop.hu weboldalon tájékozódhatsz.

Idén októberben pályázatot ír ki az állam elektromos rásegítéses (ún. pedelec rendszerű) kerékpárok akár 150.000 forintos, vissza nem térítendő állami támogatással történő vásárlására. Az elektromobilitás fejlesztése kiemelt szerepet játszik hazánkban, ezért az elektromos autók után a kerékpárokra is pályázatot írnak ki. 

Csomagtartó
Forrás: Riese & Müller Facebook oldala

A legfontosabb tudnivalók

Korábbi cikkünkben beszámoltunk a sajtótájékoztatón elhangzottakról: pontos részleteket és a kiírást október végére ígérték az illetékesek. A pályázatban majd csak magánszemélyek vehetnek részt, cégek nem. A pályázat fő célja a “zöld” munkába járás segítése. A támogatás maximum a jármű értékének 50%-ára lesz igényelhető: a pedálszenzoros modelleknél a támogatás értéke maximum 90.000 forint lehet majd, míg a nyomatékszenzoros ebike-ok esetén maximum 150.000 forint. A támogatással beszerezhető elektromos bringák felső árkorlátja 900.000 forint. Számos műszaki és környezetvédelmi feltételnek is meg kell felelnie a kiválasztott elektromos kerékpárnak. Kizárólag elektronikus úton lesz lehetőség benyújtani a pályázatokat.

termékfotó haibike trekking 1.0

Pályázz sikeresen — szerezd be a bringád az ebikeshop.hu-nál!

Mi is nagyon várjuk a pontos kiírást és a pályázati anyagot, mivel azonban a keretösszeg véges, a kínálat pedig korlátozott, van egy javaslatunk! Foglalj időpontot elektronikusan rendszerünkben, gyere el, engedd meg, hogy segítsünk! Vedd szemügyre és próbáld ki a pályázatban részt vevő modelleket! Hogy tetszik például a Haibike Trekking 1.0 modellje? Ha sikerült döntened, az előrendelés feladását követően félretesszük számodra a kiválasztott ebike-ot. 

ebikesizer

Országosan 6 helyen is várunk! 

Országszerte már hat városban is megtalálsz minket: Budapesten a 13. kerületben, Törökbálinton, Győrben, Pécsett, Miskolcon és Szegeden várja csapatunk a látogatásod. Üzleteinkben eltérő az árukészlet, ellenőrizd weboldalunkon, hogy a hozzád legközelebbi bemutatóteremben van-e a kinézett darabból a megfelelő méret készleten. Ha esetleg nincs, akkor se búsulj, inkább vedd fel velünk a kapcsolatot chaten, telefonon vagy emailben, és biztosítunk róla, hogy megtaláljuk a megoldást! Szeretnéd, hogy a kiválasztott bringa maximálisan hozzád passzoljon? Az ebikesizer szolgáltatásunk kiváló segítség ebben, melyeket budapesti és törökbálinti üzletünkben tudsz igénybe venni. Ennek segítségével kiválasztjuk az adott modellből és típusból a számodra leginkább megfelelő méretet, majd néhány gyors lézeres mérés után hozzád igazítjuk a kormány és a nyereg távolságát, magasságát és dőlésszögét is. 

Források:

Főkép: Riese & Müller Facebook oldala