Olvasási idő: < 1 perc

Kerékpárvásárlás során számos dolgot kell figyelembe venned: méret, meghajtás, szín, ár és még sorolhatnánk. A legfontosabb, hogy tisztában legyél az igényeiddel, azzal hogy mire, mennyit és hol tervezed használni a biciklidet. Ha nem vagy még teljesen járatos a témában, olvasd el cikkünket és ismerd meg a szíjhajtás előnyeit!

Milyen a szíjhajtás?

Magyarországon kevésbé elterjedt, így elképzelhető, hogy nem is hallottál még a szíjhajtásról. Az ilyen kerékpárok hasonlóan működnek, mint láncos társaik, de lánc helyett egy szintetikus anyagból, gumiból és műanyagból készült végtelen hurok szíj készteti mozgásra a kétkerekűt. 

Mik az előnyei?

A lánccal szemben a szíjat nem kell olajozni (így a karbantartása, tisztítása egyszerűbb) és a lábadat, nadrágodat sem keni össze tekerés közben. Ezenkívül sokkal csendesebb és kevésbé érzékeny a gyártási pontatlanságokra. Nagy plusz továbbá, hogy hosszabb ideig bírja, mint a lánc, így akár 6-8 évig is napi szinten tekerhetsz vele anélkül, hogy le kéne cserélned az egész hajtást. 

A hátulütők….

Ahogy említettük, még nem népszerű itthon, ebből adódóan maga a kerékpár és az alkatrész is kicsivel drágább lehet (illetve megeshet, hogy nincs azonnal minden típus a szervizeink készletén) beszerezni, mint a láncos biciklikét. Abban viszont biztos lehetsz, hogy az általunk forgalmazott bringák karbantartását, szíjcseréjét maximális szakmaisággal végezzük el számodra! 

Akkor melyik fajtát vegyem meg?

Mint mindig, most is csak azt tudjuk válaszolni a kérdésre, hogy a Te elvárásaidnak kell, hogy megfeleljen. Ha szeretnél tanácsot kapni, az ebikeshop.hu bármely üzletében szívesen segítünk megtalálni a hozzád leginkább passzoló méretű, típusú és stílusú elektromos kétkerekűt.