Olvasási idő: < 1 perc

A Haibike Helene Furth segítségével egy új, karbantartással kapcsolatos, rövid videókból álló YouTube-sorozatot indít! Az első epizódban Helene a lánc állapotának megóvásáról beszél és a szükséges, otthon elvégezhető tennivalókat mutatja be. Bár a videók angol nyelvűek, azonban a lényeget összefoglaltuk számodra alább!

  1. Mérd meg a láncot! Helene pontosan bemutatja az ehhez szükséges eszközt, illetve azt is elmondja, hogy mikor kell mindenképp lecserélned a láncot!
  2. A lánc is koszolódik — érdemes időnként tisztítani, ehhez megfelelő, speciális folyadékkal!
  3. Ha az 1-es pontban azt tapasztaltad, hogy a mérőeszköz becsusszan a láncszemek közé, bizony szükség lesz a lánccserére! A 3. perctől a lánccsere lépéseit láthatod. Miután megkerested a nyitható láncszemet, a megfelelő láncnyitó fogóval felnyithatod, sőt, a szükséges kis eszközzel akár le is rövidítheted! 
  4. Jöhet az olajozás: kenőolajat csepegtetve a láncra érdemes az állványon 1-2 teljes kört tekerni, majd öt percig állni hagyni, végül áttörölni (hajtás közben) egy ronggyal.

Hamarosan jelentkezünk a következő résszel! 

Addig is: tudj meg mindent a márkáról, lesd meg 2020-as katalógusunkat és természetesen ajánljuk figyelmedbe óriási Haibike-kínálatunkat! Országszerte már öt városban is megtalálsz minket, érdeklődj bátran üzleteinkben