Olvasási idő: 3 perc

Mind tudjuk, mennyire felszabadító tud lenni a kerékpározás: akár a városi cirkáláshoz vagy munkába járáshoz használod, akár a természetet veszed inkább célba és egyik hegyről gurulsz át a másikra. Bár a KRESZ szerint a bukósisak nem kötelező a kisebb teljesítményű (Pedelec 25 kategóriájú) ebike-ok használatához, azonban saját biztonságod érdekében minden elektromos kerékpárhoz javasoljuk viselését. Védd a fejed — csak egy van belőle!

Mindennapi társad

Sisakválasztáskor természetesen a védelem és a biztonság, egy szóval a minőség a legfontosabb szempont. A sisaknak meg kell felelnie a nemzetközi szabványoknak. Mindig vedd figyelembe bringád típusát* és menettulajdonságait, felhasználási módját is, hiszen a bukó szempontjából sem mindegy, milyen célra használod. MTB vagy városi közlekedés? Válassz az adott célhoz illőt! 

Sisak neked

Az állíthatóság és a méret rendkívül fontos szempontok. Ismered a fejed körméretét és számításba veszed a pántok és a csat állítási lehetőségeit is, ugye? Szánj időt a kiválasztásra és a szakember segítségével történő, pontos beállításra. Szerencsére ma már a fejvédők amellett, hogy szükség esetén akár életet is menthetnek, igazán trendi kiegészítőnek számítanak: legyen mindig rajtad, ne csak veled! Keress olyat, ami illik hozzád (és persze a bicajod színéhez)! 

Mintha rajtad sem lenne

Komfort mindenek előtt! Egy jó gép, egy kényelmes sisak és suhanhatsz is a naplementébe. A bukósisaknak tökéletesen és stabilan kell illeszkednie a megfelelő védelem érdekében, ideális párnázottsággal pedig növelhető a komfortérzet. A helyes méret mellett a fejforma is számít: nem vagyunk egyformák, szerencsére a sisakok sem azok! Próbálj fel számos verziót, s érezni fogod, melyik az, amelyik igazán precízen, mindenhol szorosan, mégis kényelmesen illeszkedik, s nem lötyög a fejeden, nincsen benne holttér. Csak semmi fejetlenség, ha a védelemről van szó! 

Hűtsd le magad!

Főleg a forró nyári napokon tudjuk igazán értékelni, ha olyan sisakot választunk, ami jól szellőzik. A szellőzőnyílások száma nem mindig mérvadó: a legmodernebb típusú sisakok akár kevesebb nyílással is el tudják érni a légáramlatok megfelelő elvezetését — a szélcsatornák miatt. Ebben az esetben is ajánljuk, hogy tegyél bennük egy próbakört, hiszen akkor is lehetnek egyéni preferenciáid, ha szellőzésről van szó: nők esetében a hosszú haj, fonott copf nyíláson való kényelmes kivezetése is fontos szempont lehet. Indulhat a vágta?

Cseréld le!

A sisak feladata az eséskor vagy ütközéskor bekövetkező erőhatások, ütések elnyelése. Kisebb balesetek után is javasoljuk a sisakok felülvizsgálatát, szükség esetén cseréjét, hiszen a fizikai erő hatására megváltozhat annak szerkezete, hajszálrepedések jöhetnek létre, így előfordulhat, hogy már nem biztonságos a viselése.

Szemüveges vagy? Ezt ajánljuk!

Ha szemüveget viselsz kerékpározáshoz, vidd magaddal a vásárlás előtt azt is! Az általunk forgalmazott márkák közül nagyszerű választást jelenthetnek a Casco fel- illetve lehajtható, lencsevédővel ellátott sisakjai. Ezek alatt elfér a normál, dioptriás szemüveged, a lencse megvédi a sérülésektől, sőt, napszemüvegként is viselkedhet. 

Válassz nálunk!

Irány az ebikeshop.hu legközelebbi üzlete, ahol nemcsak felpróbálni tudod a különböző típusokat, hanem szakértői tanácsokkal is ellátunk, hogy megtaláld a számodra tökéletes modellt. Ha már nálunk jársz, mindenképp pattanj fel és teszteld le legújabb elektromos kerékpárjainkat is!

*Az s- és r-pedelec kerékpárokhoz a hatályos jogszabályok szerint nem elég a normál kerékpáros sisak!