Olvasási idő: 2 perc

A szeszélyes áprilisi időjárás rajtunk is kifogott az elmúlt napokban… Kedvenc bringás évszakunk kilométergyűjtés helyett erősen kanapén ücsörgős lett sajnos. Ha Te is így vagy ezzel, fogadd szeretettel film- és videóajánlónkat a fotelben töltött estékhez! Pro-tipp: bukósisakot felcsatolni, mert lesz egy-két rázós kaland!

Netflix-film az életérzésről

A Netflix 2020-ban mutatta be lenyűgöző képi világgal és elképesztő történeteket bemutató Társ a kalandban — angolul Accomplice — című filmjét, ami 2021 februárjától már hazánkban is elérhető a streaming platformon. A film egy észbontó világutazáson vezet végig, miközben olyan emberek történeteit ismerheted meg, akik nemzeteik legkiválóbb kerékpárosai: legyen szó elektromos vagy hagyományos kétkerekűkről. A készítő Teton Gravity Research legújabb filmje bemutatja, hogy a kerékpár nem csupán egy közlekedési eszköz, hanem az emberi léleknek járó járgány. A film összesen 52 perces, angol nyelven, magyar felirattal nézhető ezen a linken, Netflix előfizetéssel. 

Csodáld meg a természetet!

Ne hagyd ki a Return to earth című filmet sem, ha kedveled a természetfilmeket és a gyönyörű tájakat. Kiváló moziélmény, melyben több bringást kísérhetsz végig az útján — a videóban nem beszélnek, csupán a kompozíciók, a történések mesélnek. Ha végignézed, biztosan kedvet kapsz, hogy nyeregbe pattanj!

A Return to earth 47 perces és ide kattintva azonnal meg is nézheted.

Ha a klasszikusokat szereted…

A klasszikusok kedvelőinek is hoztunk egy bicóktól hemzsegő filmet! Az 1979-es Start két keréken (angolul Breaking away) című mű négy tini fiú egyetem előtti, utolsó nyarát mutatja be, nosztalgikus, mégis humoros szemszögből. Álmaikat kergetve különböző kalandokat élnek át, köztük egy kerékpárversenyen is megmérettetik magukat — és barátságukat is. Mi végig azon gondolkoztunk a mozizás közben: vajon hogy ment volna nekik a verseny egy ebike-kal?

A 100 perces, Oscar-díjas amerikai vígjáték, magyarul és angolul is elérhető, különböző online szolgáltatóknál. 

Jöhet egy rövidebb, bringateszttel egybekötött, saját videó is? 

Handrás és barátai három Riese & Müller elektromos bringát próbáltak ki nemrégiben: egy Load, egy Culture GT és egy Superdelite kerékpáron túráztak négyesben. Igen, jól olvasod, ugyanis Alma a Load 75 bringa utasaként vett részt a pilisi kalandban. A húszperces videó végén mindenki mosolyog: a srácok közben pedig mindent elmondanak a bicajokról. Iratkozz fel csatornánkra, ha pedig többet szeretnél megtudni a bringákról, irány az ebikeshop.hu!

Bringával a világ körül

“Bringára fel” gondolhatta Felix Starck és barátja, amikor nekiindultak egy 22 országot érintő, több mint 20 000 km-es bringaútnak. A Pedal the World című 2015-ös inspiráló, vlog-szerű filmben végigkísérheted a srácokat Európán és Ázsián, beleláthatsz egy világ körüli út mindennapjaiba. Ne csodálkozz, ha megjön a kedved, hogy ebike-ra pattanj és új hazai tájakat fedezz fel. A Netlfixen is elérhető dokumentumfilm (84 perc) angolul, angol felirattal érhető el


Források: