Olvasási idő: 2 perc

Fazua Black Pepper Performance Update: a két szoftverfrissítés precízebb együttműködést jelent a meghajtásban (rásegítés és emberi erő), ami egyúttal nagyobb teljesítményt, nagyobb erőt eredményez. Minden információt begyűjtöttünk a Fazua Black Pepper szoftverfrissítéséről!

Magasabb teljesítmény, testreszabhatóság és még könnyedebb bringázás. Ez a “Black Pepper” frissítés ígérete, ami két különálló szoftverfrissítést tartalmaz:

    • Evation Motor Software 2.0
    • Toolbox Software 2.0

Az Evation frissítés biomechanikai szempontból nem hoz változást, azonban a rásegítési funkció még intelligensebbé válik. A korábbi motorszoftver alapjellemzői és funkciói nem változtak, csak élesedtek, specifikusabbak lettek.

A Toolbox frissítésnek köszönhetően a menettulajdonságok beállításai (Max Power, Support Relation és Ramp-Up) mostantól könnyedén testreszabhatóak. Ez a három tulajdonság az alapbeállításban is szerepel, de előre definálhatjuk is őket, egyéni igényeinkre szabva — árulta el Pascal Ketterer, a Fazua biomechanikai mérnöke.

Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük és javítsuk a kerékpározási élményt, ezzel párhuzamosan növeljük a motor által leadott teljesítményt. A Black Pepper frissítési csomag egy óriási előrelépést jelent a fenti célok elérésében — keményen megdolgozott érte a csapatunk — így Johannes Biechele, a Fazua ügyvezetője.

Ha érdekelnek a részletek, az alábbi, német nyelvű (angol felirattal ellátott) videót ajánljuk, a számok és sematikus ábrák kedvelői számára pedig alább hoztunk néhány illusztrációt is!

motorerő grafikon

support relation grafikon

motor start response

ramp-up

A KTM Macina Mezzohoz is ezeket a Fazua motorokat használják, ahogyan a Lapierre eZesty bicajokban is.

 


Forrás: eMTB news