Olvasási idő: 3 perc

Az ebike sizer egy rendkívül hasznos eszköz akkor is, ha éppen kerékpárvásárlás előtt állunk, és akkor is, ha már rátaláltunk szívünk kétkerekű választottjára. Most elmondjuk, hogy miért! 

Az elektromosbicaj-vásárlással igencsak kemény fába vágjuk a fejszénket, hiszen rengeteg márka és típus van a piacon, eltérő műszaki adottságokkal, és egészen jelentős árkülönbségekkel. Ahhoz, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, természetesen ismernünk kell a saját igényeinket, szokásainkat, és ezen felül a testünk tűpontos paramétereit. Ebben segítenek a különböző típusú sizereink! 

Ezek az eszközök a legmodernebb technológiával, sokéves fejlesztés, adatgyűjtés, laboratóriumi és terepkutatás után lettek kialakítva, hogy a legtökéletesebb formájukban érkezhessenek meg üzleteinkbe. A sizerek segítségével szakembereink a legprofesszionálisabb módon tudják kielégíteni az ügyfeleink igényeit. 

Ebike sizer – a jövő technológiája

Elsőként bemutatott eszközünk csalhatatlan, lézeres metodikával dolgozik, hogy a lehető legprecízebben, milliméteres pontossággal tudja felmérni testünk adatait – és mindezt kevesebb, mint két perc alatt teszi! Miután begyűjtötte a szükséges információkat, egy óriási adatbázisból ajánl számunkra kerékpárokat: kb. 100 márka, 20.000 modelljéből választhatjuk ki az igazit. Ez elég nagy merítésnek tűnik, de ne ijedjünk meg: ha szeretnénk a találati listán szűkíteni, csak használjuk a szoftver részletes filterrendszerét! Ha ehhez a segítséghez hozzácsapjuk az ingyenes ebike kézikönyvünkből megszerzett tudást, akkor biztosan nem lőhetünk mellé. Sőt, akár még egy kis pénz is maradhat a zsebünkben, hiszen az igényeink tökéletes felmérésével kidobhatjuk a kalapból azokat a borsos árú modelleket, amelyeket egyébként sem használnánk ki. 

Ebike sizer – a jövő technológiája

Ha rátaláltunk hűséges útitársunkra, el kell végeznünk a megfelelő beállításokat ahhoz, hogy tökéletes legyen a tekerésélmény. A testünk adatait a szoftver összeveti a rendszerbe betáplált kerékpáradatokkal, és javaslatokat ad nekünk arra, hogy hogyan hajtsuk végre a finomhangolásokat, hogy a legoptimálisabb ülőpozíciót kapjuk.

A megfelelő beállítás nagyon fontos, ugyanis komoly gondokat okozhat, ha valahol hiba csúszik a gépezetbe, és rossz a nyereg- és kormánymagasság vagy a pedálpozíció. Könnyen előfordulhat, hogy a térd nem nyúlik ki az alsó holtponton, a felsőn pedig túlságosan be van hajlítva, ami fájdalomhoz, sérülésekhez vezethet. A rossz nyeregdőlésszög miatt az ülepünk is megfájdulhat, a helytelenül beállított nyeregtávolság és az elégtelen kormányszárhossz pedig csukló- és derékfájdalmakat okozhat, mivel túl nagy terhelés jut ezekre a testrészeinkre. A nem megfelelő konfiguráció kihat a teljesítményünkre is: az egy pedálcsapás alatt keletkező hajtóerő kisebb lesz, így hamarabb elfáradunk, és nem tudunk olyan gyorsak lenni, mint szeretnénk. 

Akkor is hasznos az eszköz, ha már rendelkezünk saját bringával. Ebben az esetben is megméri a testünket a fent említett módszerrel, majd miután átadtuk a terepet a járgányunknak, azt is felméri. Az adatok elemzése után a szoftver szintén beállítási javaslatokat ad nekünk, hogy a legoptimálisabban tudjuk kihasználni a bringánkat, és elkerüljük a sérüléseket. Annak érdekében, hogy mindig komfortosan érezzük magunkat a biciklinken, ezt a lépést semmiképp se hagyjuk ki!

A következőkben bemutatott sizerünk hasonló célokat szolgál, mint testvére, de némiképp eltérően működik: korszerű, kontakt nélküli fotótechnológiával dolgozik, melynek segítségével már néhány perc alatt képes felmérni a testfelépítésünket, majd a kapott adatokat digitalizálni és felvezetni a rendszerébe. Ezután a szoftver elemzi a testünk méreteit, majd az adatbázisából ajánl számunkra megfelelő kerékpármodelleket. Ha megvan a kiválasztott, azonnal megvásárolhatjuk vagy megrendelhetjük az üzletben. Ezen kívül segít a testünk paramétereihez igazítani a biciklinket, és megtalálni a legkényelmesebb és leghatékonyabb ülőpozíciót. 

A sizerek a törökbálinti és a budapesti üzleteinkben érhetőek el, így a legmagasabb minőségű szolgáltatást tudjuk nyújtani ügyfeleinknek. A mérésben és a választásban szakembereink segítenek. További információért és időpontfoglalásért látogasson el az ebikeshop.hu weboldalunkra!