Olvasási idő: 2 perc

Elektromos kerékpárok értékesítésével és szervizelésével foglalkozó magyar vállalkozások színe-java látogatott el február második hetében Törökbálintra. Kíváncsi vagy a Bosch újdonságaira, vagy akár arra, hogy hogyan zajlott a Szatzger Ákos alapító tulajdonos által vezényelt oktatás? Fotóriportunkban beszámolunk!

Ebikeshop: a tapasztalt, oktatói gyakorlattal rendelkező kereskedő

2022 januárjában a bikemag is közhírré tette, hogy az Ebikeshop idén is Bosch kereskedői tréningeket szervez hazai kerékpárboltok részére. Magyarországon a Bosch nem rendelkezik saját oktatói hálózattal, ezért az oktatói gyakorlattal rendelkező kereskedője, az Ebikeshop szervezte meg a kereskedői tréningeket a kerékpárboltok számára.

Egész héten nagy volt a sürgés-forgás a törökbálinti üzlethelyiség szomszédságában kialakított oktatási teremben, ugyanis febr. 7-én és 8-án a KTM-kereskedők tréningje, 9-én és 10-én a Bosch 2022-es újdonságairól szóló oktatás (a már végzett kereskedőknek), 11-én pedig egy komplett, egynapos tréning zajlott a leendő kereskedők számára.

Mik voltak a tréningtémák, hogyan zajlott?

Kétféle tréning közül választhattak a jelentkezők:
– BOSCH ebike tréning új kereskedők számára,
– BOSCH 2022 újdonságok már képzett kereskedőknek (akik korábban már részt vettek Bosch oktatáson és használják a cég diagnosztikai rendszerét).

Ahogy minden oktatáson, tanfolyamon, úgy itt is megvolt a menete a dolgoknak: előzetes értesítő és emlékeztető emailek, érkezéskor regisztráció, kávé, üdítő és nasi a szünetekben, kiállított termékek a bemutatótérben, vásárlási lehetőség. A hasznos munkafüzetet és a 2022-es alkatrész-katalógust, tollat a regisztrációnál vehették át résztvevők. A raktárnak is használt, óriási épületszárnyban egymástól megfelelő távolságra elhelyezett székeken foglalhattak helyet, kiváló volt a hangosítás és a kivetítőt még az utolsó sorból is jól lehetett olvasni, Szatzger Ákos alapító tulajdonos pedig rutinosan adta át tudását.

A résztvevők megismerkedhettek a Bosch rendszereivel, regisztrációs folyamataival, a Bosch-Magura vegyesvállalat pótalkatrész-beszerzési lehetőségeivel, pontos képet kaptak a diagnosztikai rendszerek használatáról, a Bosch szerviz alkatrészeiről és a 2022-es újdonságokról, de olyan “top secret” információkat is begyűjthettek, mint a zöld közlekedési célokhoz illeszkedő hulladékkezelési jogi szabályozások megszegéséért járó büntetések vagy akár a beszerzési kvóták “titkai”.

All in all: mindent megtudtak a motorrendszerekről, a kijelzőkről, az akksikról és a kiegészítőkről, az ebikesystem 2 vs. smart systemről, a connected adventure-ről, szoftverfrissítésről, hibakódokról és az azok megoldásairól, és még hosszan sorolhatnánk a napirendi pontokat, hiszen a bő három órás képzésbe számost kérdés és probléma mellett néhány sztori is belefért.

Mit kaptak a résztvevők?

Az egész napos tanfolyam elvégzése után a kereskedők a hazavitt tudáson kívül lehetőségeket is kapnak: pótalkatrészeket rendelhetnek a MAGURA-tól (Bosch, Magura, Cobi, Supernova stb.), megvásárolhatják a Bosch diagnosztikai eszközeit, mellyel képesek lesznek elvégezni számítógépes diagnosztikai feladatokat és profi szinten rendezhetik a Bosch motoros kerékpárok garanciális ügyintézését és garanciális időn túli szervizelését. Nemcsak a szakmai, technikai újdonságokat lehetett megnézni és megtapogatni, de a résztvevőknek lehetőségük volt végigkövetni egy Bosch motor ki- és visszaszerelését a gyakorlatban is, sőt, amellett, hogy a teljes bemutatóterem kínálatával megismerkedhettek, kérdéseket is tehettek fel szabadon — akár kifejezetten a Bosch motorjaival, akár további ebike-os témákban.