Olvasási idő: 2 perc

Az elektromos mountain bike-ok úttörő márkája, a német Haibike gyárában tett látogatást Markus Greber, és készített izgalmas fotóriportot. Mit talált a „kulisszák” mögött (ami igazából nem is annyira titkos, hiszen a gyár nagyrésze üveg)? Megmutatjuk!

Schweinfurt vs. Design Center München

Az “átlátszó gyár” a Haibike schweinfurti központja, a Design Center pedig — ahogyan a neve is mutatja — az új dizájnokat, grafikákat, katalógusokat és a brand arculatát tervezi, Münchenben. Ha izgalmas időtöltésre vágysz Nürnberg vagy Frankfurt közelében, ráadásul érdekelnek az elektromos bringák, akkor jó szívvel ajánljuk a schweinfurti kirándulást, ha pedig a bajor fővárosban jársz, ne hagyd ki a Design Centert! 2021 tavasza óta itt gyártják a Haibike csúcskategóriás Flyon elektromos mountain bike-ját. A gigantikus üvegfalakon át bárki végignézheti, ahogyan 14 kiváló szakember alkatrészek halmazából igazi prémium kerékpárt állít össze. (Szinte) minden lépés nyomon követhető kívülről is, a kezdeti legózástól egészen a szállításra kész csomagolásig. Körülbelül 10 000 csúcskategóriás Haibike halad át ezen a gyártósoron évente, ami átlagosan napi 50 bringát jelent. A többi — több mint 150.000 — Haibike pedig itthon, Magyarországon az Accell-Hunlandnál készül, Tószegen.

Indulhatunk?

Markus Gruber schweinfurti látogatása során találkozott a márka kulcsembereivel: mindenekelőtt Christoph Manell-lel, az Accell esernyőmárka ügyvezető igazgatójával, Matthias Rückerl-lel, aki pedig globális márkamenedzserként gondoskodik a márka orientációjáról. Összefutott továbbá Christian Malikkal, aki a fejlesztési osztály felelőse, valamint Udo Zrenner gyártásmenedzserrel — ő kalauzol a 300 négyzetméteres “átlátszó gyárban”, vagyis az összeszerelő-üzemben.

Az alábbi album képei végigvezetnek a teljes összeszerelési folyamaton — szereplőink: Martin Streng, Klaus Reinl, Peter Döring, Jens Elflein, Artur Gille, Udo Zrenner, Matthias Rückerl, Christian Malik, Christopf Manell.

  • Kulisszatitkok a Haibike schweinfurti műhelyéből | hatszel.hu

Haibike Design Center, München

Formák, színek, vizuális világ, optika — a müncheni Haibike Design Center felelős a Haibike eMTB-k külső megjelenéséért. Hendrik Schaefers, Benjamin Turck és Piers Spencer-Phillips csapata folyamatos és szoros együttműködésben dolgozik a márkamenedzsmenttel és a schweinfurti fejlesztési részleggel. A müncheni ág tevékenységi köre három fő pilléren nyugszik: első az ipari formatervezés, azaz a termékek tervezése és formázása; második a színek, logók és grafikák összehangolása; a harmadik pedig a márkatervezés és kommunikáció (minden, ami hirdetés: reklámkampányok, katalógusok, bannerek). 

Körülnéznél a müncheni Haibike-birodalomban is? Hamarosan megmutatjuk… Ha ennyi nem volt elég a Haibike-ból, csekkold le kínálatunkat!


Forrás: bike-magazin.de/emtb