Olvasási idő: 2 perc

Nem kell, hogy az esővel és csípős széllel támadó ősz rányomja a bélyegét a kedvedre vagy a kalandvágyadra! Megfelelő motiváció hiányában nehezebben veszed rá magad a mozgásra? Segítünk! Cikkünkben összegyűjtöttünk neked néhány tippet és ötletet, hogy könnyebben kimozdulj, s ha már kimozdultál, jobb teljesítményre sarkalld magad. 

Külső vagy belső motiváció? 

Valószínűleg magadon is észrevetted már, hogy kellő motiváció nélkül a szorgalmad és a teljesítményed sem az igazi. Mi a te hajtóerőd? Talán a kívülről érkező pozitív megerősítés: mások elismerő tekintete, dicsérete? Vagy a belső elégedettség érzése? Ahány ember, annyi módszer: nem gond, ha az alább felsorolt “motivációs célok” nem úgy hatnak rád, mint a barátodra, szomszédodra, párodra. A sport szólhat a teljesítményről, egészségmegőrzésről, szórakozásról, barangolásról és akár csoportosan eltöltött szabadidőről is. Ha az eredmények, a felfedezés és az elismerés egyaránt jelen vannak a mozgással kapcsolatos motivációid között, feltétlen olvass tovább!

Milyen céljaid vannak? 

Ha időről időre különböző bringás céljaid lehetnek, melyek kötődhetnek egy bizonyos távhoz, időhöz, helyhez vagy akár ezek valamely kombinációjához. Ha mostanában keveset gurultál, esetleg újrakezdő vagy, először gondolkozz kisebb, reális célokban, így több lesz a sikerélményed, ezáltal a motivációd is tovább kitart. Ne feledd, ha elsőre nem sikerül, ne a célon, hanem a terven érdemes változtatnod! Ha pedig egész nyáron nyeregben ültél, de őszre vágysz egy kis újdonságra, nem fogsz csalódni tippjeinkben!

Appok és rekordok?

Használsz valamilyen appot? Korábban bemutattunk 3+1 bringás appot, melyek minden kerékpáros segítségére válhatnak. Tudtad? A Strava már ismeri az ebike funkciót is!

A Megdöntöm a rekordomat! remek próbatétel lehet számodra anélkül, hogy fix dátumhoz és helyszínhez kellene igazodnod. Megadott távok közül választhatsz, de az már a te döntésed, hogy mikor, kivel vagy hol szeretnéd azt teljesíteni. Regisztrálj, válassz, tekerj — és rögzítsd egy app segítségével a tevékenységedet, majd a képernyőképet töltsd fel a eredményfeltöltés oldalra! Az ellenőrzést követően oklevélben és éremben egyaránt részesülhetsz.

Instant kört, kihívást keresel? 

Nincs kizárva, hogy csak a megszokott túraútvonaladat untad meg. Mivel az őszi táj páratlan látványt nyújt, és már a kánikulától sem kell tartanod, fedezz fel új, bringázásra alkalmas helyeket! Korábbi cikkeinkből gyűjthetsz inspirációt, így már csak a te ízléseden múlik, hogy a hegyek, vagy inkább a sík vidék Szeged környéke, esetleg a Tisza-tó vonz-e inkább. Több kiindulási ponttal vár az Instant Ultrabalaton, melyet 2021-ben október 31-ig teljesíthetsz — pedeleckel is. Egyedül vagy inkább barátokkal indulsz neki a túrának? Esetleg egy kényelmes cargo bringával a kicsiket is magaddal viszed?

3… 2… 1… Start!

Kölcsönözz vagy vásárolj elektromos bringát az ebikeshop.hu üzleteiből és élvezd az utat! Hosszabb túrákhoz jó szívvel ajánljuk a KTM trekking kétkerekűket. Láss és lássanak! Használd a Supernova M99 Mini PRO 25 lámpát!