Olvasási idő: 1 perc

A csapból is a környezetvédelem és az ökológiai lábnyom csökkentése folyik. Mindenki tudja, hogy bringával közlekedni kiváló alternatíva az autózás helyett, sőt, sokan újra és újra elhatározzák magukat tavasszal és ősszel, hogy mostantól amikor csak tehetik, két keréken mennek majd dolgozni. Aztán jönnek a kifogások: leizzadok, nem tudom hová tenni a táskám, tönkreteszi a bukó a hajam… Ismerős valamelyik?

Nem akarsz leizzadni?

A leggyakoribb kifogások egyike: az izzadás! Egyértelmű, hogy ha intenzíven mozogsz, sportolsz, akkor izzadsz. Ez így van rendjén. Az is egyértelmű, hogy sem te, sem a kollégáid nem szeretnék, ha leizzadva, bűzölögve ülnél egész nap az irodában, csak azért, mert kerékpárral érkeztél a munkába. Hogy van-e más megoldás, mint a kerékpározás utáni azonnali zuhany és a tiszta ruha? Igen, van! Az elektromos kerékpárral való közlekedés során sportolsz, mozogsz, de izzadnod már nem feltétlenül kell, ugyanis Te választhatod ki az intenzitást, vagyis a rásegítés fokát, erősségét.

Hová tedd a táskád?

Nem muszáj hátizsákkal a hátadon kerekezni! Legtöbb városi és trekking kerékpárnak tartozéka a csomagtartó, de bizonyos modellekhez extra kiegészítőket, táskákat is vásárolhatsz! Kisebb vagy nagyobb táska, ételes doboz, edzés cucc vagy laptop: egyik sem lesz probléma!

Hangolódj rá a bringázásra, mielőtt belevágsz!

Kiválasztottad már az új elektromos bringád? Itt találod a városi, itt pedig az összecsukható bringák kínálatát — ha esetleg vonattal vagy közösségi közlekedési eszközzel kombinálnád, remek választás, ugyanis a bőröndméretű csomagot extra jegy vagy bérlet nélkül is szállíthatod. Megvan a kiválasztott gép, s holnap már indulnál is bicajjal? Azt javasoljuk, hogy hangolódj rá egy kicsit, ha az utóbbi időben keveset gurultál! Szokjatok össze a bringáddal, ha új, ha pedig nem az, vidd el egy átvizsgálásra! Tanulmányozd az útvonalat — nem mindig a legrövidebb a legkényelmesebb és legpraktikusabb! Egyeztess a munkahelyeden, hogy hol tárolhatod, illetve szükség esetén hol töltheted fel az aksidat.

Örülünk, ha Te is bringára váltasz!