Olvasási idő: 3 perc

Megvan az az érzés, mikor eltervezed életed legjobb bringás kirándulását – legyen az külföld vagy belföld –  és a túra közben szembesülsz azzal, hogy nem olyan, mint ahogy elképzelted? A rosszul kiépített bicikliutak, az elhanyagolt táj és a folyamatosan változó szintkülönbségek nagyon el tudják rontani az élményt. Hoztunk neked pár tökéletes és garantáltan jó túraútvonalat itthonról és külföldről egyaránt, hogy legközelebb ne járj így. Ha ezeken a helyeken jársz, feltétlen pattanj bringára!

Göd Szob vonal

Idén negyedik alkalommal hirdették meg az “Év Kerékpárútja” pályázatot. Lássuk az idei harmadik helyezett, Göd – Szob vonalat. A Dunakanyar mentén vezető túraútvonal kiváló választás lehet mindenkinek, aki egy nyugodt, szinte teljesen vízszintes terepen szeretné érezni a Duna nyugalmát. A csodás, kellemes kilátásnak és a jól kiépített bicikliutaknak hála ez egy nagyszerű választás lehet akár az egész család számára. Útközben van lehetőség szalonnasütésre, egy nyári felfrissítő csobbanásra, vagy át is kompozhatsz Nagymarosról Visegrádra megcsodálni a várakat. 

túraajánló
A kép forrása: https://www.mavcsoport.hu/mav-vezerigazgatosagi-sport-club/szob-god-dunakanyar-kerekparos-tura

Veszprém Márkó 

A Laczkó-forrástól induló kerékpárút egy újonnan épített, kényelmes és csodás útvonal lehet mindenkinek, aki szereti a lazább, nem megterhelő, de nyugtató túrákat. A Séd pataknak, az erdőmenti tekerésnek és a Betekints-völgynek hála tökéletes program lehet egy relaxáló és kiegyensúlyozott hétvégéhez. Ha kellően csendben gurulunk, olyan erdőlakó barátokkal is összefuthatunk, mint a szarvasok, vagy őzek. Nem lesznek “Vigyázz, Bambi!” táblák, ezért az erdősebb részeken érdemes picit körültekintőbben haladni.

túraajánló
A kép forrása: https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2022/07/befejezodott-a-veszpremet-banddal-osszekoto-kerekparut-epitese

Wenckheim kerékpárút

Nem véletlen, hogy ez az élmény-bicikliút nyerte az idei “Év Kerékpárútja” díjat. Rengeteg inger és csodás környezet kísér el minket az út során. A természeti látnivalókon túl kulturális értekeket is megcsodálhatunk. A Wenckheim kastélyokat összekötő élményút varázslatos módon kalauzolja el az arra tekerőket. Muszáj külön megemlítenünk Békéscsaba biciklis miliőjét, ahol a teljes belváros közlekedési infrastruktúrája a biciklisekre van szabva. Legyél akár kezdő bringás vagy veterán, ez az út a variálhatósága miatt nagyszerű választás lehet egy kellemes hétvége alkalmával.

túraajánló
A kép forrás: https://funzine.hu/2023/05/31/utazas/megvan-az-ev-kerekparutja-2023-ban-kastelyokat-kot-ossze-hazank-legszebb-bringas-utvonala/

Biciklivel Bécsbe és vissza? Igen!

Voltál már Bécsben? Na és biciklivel?

Az 1200 kilométer hosszú Duna menti kerékpárút egész vonalán, Donaueschingen városától kezdve egészen a fekete-tengeri Konstancáig kanyarog. Ha valakinek nincs elég ideje az egész út bejárásához, érdemes a Bécs – Budapest szakaszra minimalizálni a túrát.

A kerékpárút gyönyörű erdőkön és festői falvakon vezet keresztül, és habár Bécs nem feltétlenül a legizgalmasabb úti cél, biciklivel egészen új szintre emelhetjük az élményt. Fordított esetben, ha Bécsből jönnénk haza, hasonlóan maradandó emlék lehet a hazatekerés is. 

túraajánló
A kép forrása: https://novekedes.hu/utazas/europai-kerekparutak-amelyeken-erdemes-a-nyaron-vegigtekerni

 150 km az olasz partok mentén (Amalfi-part, CetaraPositanoSorrento  –  Salerno)

A bicikliseket olyan középkori tengerparti városok várják ezen az útvonalon, mint például Positano, Sorrento és Ravello. A pihenés idejére érdemes megszemlélni a kikötőben ringatózó halászhajókat, de egy hajókirándulás a citrom- és olajfaligetek mellett is kiváló kikapcsolódást nyújthat. 

túraajánló
A kép forrása: https://novekedes.hu/utazas/europai-kerekparutak-amelyeken-erdemes-a-nyaron-vegigtekerni

Munda Biddi kerékpárút, Ausztrália

Eltávolodva Európától, egy csodás ausztráliai terepet is szeretnénk mutatni neked.  A Munda Biddi noongar nyelven azt jelenti, hogy „ösvény az erdőn keresztül”.

Ez az ösvény 1000 km hosszú erdei utakon húzódik, eukaliptusz erdőtől a bozótoson át a tengerparti sziklákig, így a hely méltán viseli a nevét. Az út során minden nap felfedezhetünk valami újat, éjszakára pedig az ösvény menedékházaiban táborozhatunk, vagy megszállhatunk az kis falvakban. Kifejezetten kezdőbarát, mivel az ösvény nagy része elkerüli a meredek lejtőket és emelkedőket. Ha Ausztráliában jársz és érdekelnek a táj természeti csodái, feltétlenül látogass el ide!

túraajánló
A kép forrása: https://www.bookmundi.com/ng/best-bike-trails-around-the-world

Forrás: 

https://dunakanyarkerekpar.hu/project/god-szob-kerekpartura/ 

https://bringazas.hu/hirek/itthon/a-wenckheim-kerekparut-lett-az-ev-kerekparutja-2023-ban/  

https://www.youtube.com/watch?v=NH_GRLvdkBQ 

https://novekedes.hu/utazas/europai-kerekparutak-amelyeken-erdemes-a-nyaron-vegigtekerni 

https://www.bookmundi.com/ng/best-bike-trails-around-the-world