Olvasási idő: 2 perc

Bizonyára számodra sem ismeretlen a koszos ebike látványa: az egyértelmű, hogy a kiadós biciklitúrák után jelentős mennyiségű mocsok rakódhat le (pláne, ha esős időben indulsz útnak), de a mindennapi használat során felgyülemlett piszok sem elhanyagolható – éppen ezért fontos, hogy ne feledkezz meg kerékpárod rendszeres tisztításáról. Cikkünkben összeszedtünk néhány tippet, hogy minél tovább élvezettel használhasd bringádat. 

Az ebike-tisztítás alapjai

Hogy miben más egy elektromos kerékpár tisztítása a hagyományos biciklivel szemben? A jó hír, hogy nem kell teljesen szembemenned korábban megszokott bringatisztítási módszereiddel, azonban vannak dolgok, amikre jobb odafigyelni.

Az ebike amellett, hogy elektromos alkatrészeket tartalmaz, rengeteg csapágyat és kenőanyagot is rejt magában. Habár a járgányok vízállóak, a nagynyomású mosás komoly károkat tud bennük okozni, így az autómosót mindenképp érdemes elfelejteni. Tisztításhoz használj kefét és slagot (szűkítő nélkül!), a műveletet pedig lehetőség szerint akkor végezd, amíg a kosz még nem száradt rá  biciklidre!

ebike tisztítás

Amire rendszeresen érdemes időt szánnod: karbantartás

A következetes odafigyelést az ebike sok letekert kilométerrel, elképesztő élményekkel és felejthetetlen emlékekkel fogja meghálálni, a kényelemről nem is beszélve. Minél jobban vigyázunk rá, annál hosszabb ideig tudjuk élvezni, ezért fontos, hogy a rendszeres tisztítás mellett a karbantartásról se feledkezzünk meg!

Láncnyúlás mérés, futóműolaj, fékfolyadék és fékbetét csere… Mind olyan eljárás, amit jó, ha alkalomadtán megejtesz. És hogy mi fán teremnek a felsorolt folyamatok? Nézd meg videónkat, amiben nemcsak az álomjárgány tisztításáról ejtünk szót, de a karbantartásával kapcsolatban is hasznos tudnivalókat osztunk meg!

Beszereznél pár kiegészítőt ebike-od karbantartásához? Nézz körül webshopunk kínálatában, vagy foglalj hozzánk időpontot, és látogass el üzleteink egyikébe!