Olvasási idő: 2 perc

Új fejezet a bringaversenyek világában! Itt az Instant Ultrabalaton (és mellette persze számos más instant, virtuális verseny), ahol nem másokkal kell versenyezned, csupán a teljesítés, a saját teljesítményed lehet a cél! 

A Covid hozadéka!

A koronavírus a maga kegyetlen módján áldást is jelentett a világnak, hiszen igencsak próbára tette mindannyiunk leleményességét. E leleményességből pedig soha nem látott és tapasztalt dolgok születtek és születnek: ilyen az instant Ultrabalaton. Két olyan szó kapcsolódott ezzel össze, amelyet külön-külön sokan szeretnek. Szervezői – egyben a hagyományos UItrabalaton szervezői – pedig bizonyosak benne, bár a vírus hívta életre, túléli a szükségállapot végét.

Két keréken a Balaton körül: McDonald’s BringaMánia Instant UB Bringatúra

Évek óta telt házzal zajlik az NN Ultrabalaton – futva és két keréken egyaránt. Mi, magyarok amúgy is sokat járunk le a Balatonhoz az év többi napján, sok családnak rendszeres programja a kerékpározás, így találták ki az UB szervezői az Instant Bringatúrát. Lényege, hogy verseny hétvégéjétől független időpontban is legyen egy kis plusz kihívás a Balaton-körökben, illetve a regisztráció formájától függően néhány értékes relikviával lehess gazdagabb. A kör hossza 221 kilométer, vonalvezetése megegyezik az “anyaversenyével”.

A tókerülés iránya a szokásos: a Balatonnak minden esetben a bal kezed felé esnie. Nincs szintidő és nincs időmérés, csak a kilométerek, a teljesítés öröme és a balatoni lángosok, strandok és egy-egy finom limonádé. A start helyszínét az öt pont közül Te választhatod ki, a részvételt az erre az eseményre fejlesztett QR-kódos “check-in” rendszerrel tudod majd igazolni. A teljesítésért az adott év NN UB begurulóérme jár és ha a nagyobb csomagot választod, egy Mizuno pólóval is gazdagabb lehetsz. A túra csapatban is teljesíthető, a részletekért keresd a verseny szervezőit!

Mivel indulj neki?

Lelkesedéssel, jó kedvvel, kitartással és felkészültséggel! Akár hagyományos, akár elektromos kerékpárral vágsz neki az útnak, mindenképp válassz olyan gépet, ami megfelel igényeidnek emellett kényelmes és komfortos! Kölcsönözz vagy vásárolj pedelec bicajt az ebikeshop.hu üzleteiből és élvezd a tókört! Ne feledd a szlogent: csak egy kör!

 


Források: