Olvasási idő: 2 perc

A Bringázás.hu egy korábbi cikkében már olvashattál róla, hogy a Magyarországon gyártott Haibike LYKE CF SE ebike nyerte a kerékpárok Oscar-díjának számító Design & Innovation Awardot. Mit kell tudnod az Ebikeshopnál előrendelhető modellről? Olvasd el beszámolónkat!

Kinek ajánlott a Haibike LYKE CF SE?

A friss fejlesztésű szupergyors és szuperkönnyű ebike-ot elsődlegesen gyors terepbringázásra gyártották azzal a céllal, hogy még közelebb hozza egymáshoz az analóg és az elektromos kerékpárokat. A piacokon lévő e-Mountain Bike-okhoz képest a nagy előnyét a már említett kis súly adja, ugyanis az átlag kb. 22 kg-os bringákhoz képest a Haibike mindössze 18.7 kilót nyom. Mindez pedig lehetővé teszi, hogy könnyebben irányíthassuk és egyensúlyozzunk vele, és így szinte már az érezzük, mintha egy hagyományos kerékpár lenne alattunk.

A Haibike LYKE CF SE modellek a tószegi Accell Hunland Kft.-ben, Magyarország legnagyobb kerékpár összeszerelő gyárában készülnek. A vállalat az elektromos kerékpárok fontos szállítója Európában, ahol bevétel tekintetében piacvezető. A holland Accell Group nemzetközi kerékpárgyártó cég hazai leányvállalatát Magyarország 100 legnagyobb vállalata között tarják számon. Kerékpárjaik az egyedi vázformájukról, illetve sportos megjelenésükről híresek. Széles motorpalettával és kerékpárkínálattal dolgoznak, így szinte biztosan megtalálod a számodra megfelelő modellt.

Miért jelentős fejlesztés a Haibike LYKE CF SE?

A kis súlyú LYKE CF SE e-Mountain Bike különlegessége az innovatív motorelhelyezés, aminek köszönhetően könnyen kategóriája vezető modelljévé válhat. A határozott, mégis diszkrét megjelenésű ebike-ot úgy építették meg, hogy tovább szűkítse a képzeletbeli határt a hagyományos és elektromos kerékpárok között.  Ezt a vakmerő koncepciót a 250 wattos maximum teljesítményű, mindössze 4.2 kg-os összsúlyú FAZUA Ride 60-as rendszer teszi lehetővé, amit kifejezetten a Light e-Mountain Bike-okhoz fejlesztettek, és szépen integráltak a karbon nyeregvázcsőbe. Mivel a motor vertikálisan helyezkedik el, az akkumulátor kicsúsztatható az alsó csőből, és így egy sokkal vékonyabb és strapabíróbb váz jött létre.

A LYKE CF SE kizárólag felső polcos alkatrészekkel van felszerelve:

  • a Kashima burkolatú Fox Float X Factory hátsó teleszkóp a legjobb kanyartulajdonságokkal rendelkezik,
  • amit a Fox Float 36 Factory 140mm villák tesznek teljessé. 
  • A felsőkategóriás Shimano XTR BR-M9120 váltórendszert
  • és az XTR M9120 hidraulikus tárcsafékeket arra tervezték, hogy olyan technikás terepen is megállják a helyüket, ahol a maximum teljesítményre és alacsony súlyra egyaránt szükség van.

Olvass többet a LYKE CF SE specifikációiról a Bringázás.hu cikkében, és amíg a modell megjelenésére vársz, nézz szét a Haibike további bringái között kínálatunkban!

A cikk és a kiemelt kép forrása: Bringázás.hu