Olvasási idő: 2 perc

Úgy tartja a mondás, hogy a gyakorlat teszi a mestert, amit az ekerékpározásra is bátran alkalmazhatunk. Az ebringák világának is megvannak a bevett szokásai, szabályai, előírásai és ajánlásai, amelyek segítenek téged abban, hogy minél tovább és minél jobb elektromos kerékpáros élményben lehessen részed. Videósorozatunkban kigyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat.

Indulás előtt!

Még mielőtt bárhová is elindulnánk, nagyon fontos a biciklink beállítása és alkatrészeinek csekkolása. Ezek mind a kényelem, mind a sérülésveszély miatt elengedhetetlen tennivalók. Ha érdekel, hogy lehet tökéletesen beállítani a nyeregmagasságot, a dőlésszöget, a fékkar pozícióját vagy a kormánymagasságot, mindenképp tarts velünk, mert ebben a videóban mindent megmutatunk!

Ezekre figyelj használat közben!

Ha mindezekkel meg vagyunk, elindulhatunk. Na, de tudjuk-e, hogyan kell helyesen használni a rásegítést? Mi az optimális felhasználás, ha nem akarjuk, elhasználni a hajtásláncot? Ne félj, erre is hozzuk a megoldást! A különböző motorok és hajtáslánc elemek más-más szinten tűrik az indokolatlan rásegítést. A következő videónkban ezekről és a helyes fékhasználatról is beszélünk!

Tartsuk tisztán!

Most, hogy tudjuk, hogyan induljunk el és hogyan használjuk biztonságosan és időtállón álombringánkat, a világ összes kilométerét letekerhetjük. Felmerül a kérdés viszont: hogyan tudjuk tisztán tartani? Felhasználásából adódóan koszolódni fog. Az ebike-ok javarészt nehezek, de ne aggódjunk, karbantartásra fel! 

Garanciális-e?

Mielőtt ténylegesen letekernénk a világ összes kilométerét, érdemes tájékozódni biciklink garanciális feltételeiről. Sokszor nem teljesen egyértelműek a garancia feltételei, és pont emiatt sok félreértés adódhat. Videónkban rendbe tesszük a kételyeket, jövünk a válaszokkal.

Vándorló ebike-ok, avagy hogy szállítsunk?

Adódik olyan, hogy akár külföldre, akár belföldön belül kell szállítani kedvenc bringánkat, elvégre nem tekerhetünk mindenhová (sajnos). A nagy túrák kapcsán felmerül a kérdés: hogyan szállítsuk biztonságosan kedvenc bringánkat? Ahelyett, hogy tetris bajnokokat megszégyenítő módon pakolnánk be a csomagtartóba, inkább nézd meg a videónkat, hidd el, nem bánod meg.

A Mindenhajtó erő: az akkumulátor

Az ebike-ok szíve-lelkéről, a mindenhajtó erőről, az élmény magjáról még nem beszéltünk. Igen, ez az akkumulátor. Sajnos eljön az idő, mikor otthon kell hagynunk ebike-unkat, például szezon végeztével, ilyenkor érdemes az akkumulátorról külön gondoskodni. Mutatjuk hogyan!