Olvasási idő: 2 perc

Sokan azt hiszik, hogy Balatonfüredtől Badacsonyig csak a hagyományos balatoni kerékpárúton lehet eljutni, azonban szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a BB365 tematikus túráját. A Balaton-Felvidék legszebb és legérdekesebb helyeit látogathatjuk meg ezen az úton. 62 kilométer, 914 méter emelkedés, 6 óra szintidő. Mutatjuk a részleteket!

Indulás!

A 62 km-es túra a BB365 Porttól, a füredi sétányról indul, ahol, így minden adott lehet egy igazán jó túrához. Ha igazán kalandos és felemelő túrát szeretnél, a Balaton Bike Tournak köszönhetően vezetett utakon is részt vehetsz.

A túrát a füredi sétányról indítják, majd fokozatosan emelkedve ér el Füred határig. A határtól terepen tekerünk, egészen a túra feléig. Az út során több nevezetességgel is találkozhatunk, ahol megpihenhetünk és élvezhetjük a táj szépségeit.

Vászoly, Forrás

Az első ilyen nem más, mint a vászolyi Forrás-tó, vagy másnéven a Szent Jakab forrás. A tó partján több árnyékos pihenő rész van, így van lehetőség kicsit megpihenni, élvezve a természetet kikapcsolódni. 

Kalandos balatoni kerékpártúra, ha igazán szép helyre vágysz
A kép forrása: Mozgásvilág

Nivegy-völgy és környéke

A szentantalfai Szent-Balázs templomrom a 12-13. században épülhetett, így megtalálhatjuk benne a történelem és a természet kapcsolatát. A templom kapujából csodálatos kilátást nyerünk a völgyre és az egész Balatonra. Ha egy olyan helyet keresel, ahol egy pillanatra meg tudsz állni az időben és megélnéd a pillanatot, ezt neked ajánljuk!

Kalandos balatoni kerékpártúra, ha igazán szép helyre vágysz
Forrás: Mozgásvilág

Szentantalfa, Káli-medence, Tanúhegyek, Badacsony

Innentől a túrát ismét betonon folytatjuk, és az emelkedőktől is elbúcsúzunk, viszont a csodás kilátás továbbra is adott lesz a tanúhegyeknek köszönhetően. Túránk lassan a végéhez közeledik, de előtte megcsodálhatjuk a Szentbékállai kőtengert.

Az igazán energikusak egy 40 km-es kerékpárúton tekerhetnek vissza Füredre, a fáradtabbak pedig vonattal tehetik meg a visszautat.

Ha igazán kalandos és felemelő túrát szeretnél, a Balaton Bike Tournak köszönhetően vezetett utakon is részt vehetsz.

Kalandos balatoni kerékpártúra, ha igazán szép helyre vágysz
Forrás: Mozgásvilág

Forrás: Balaton-Felvidék kerékpáron (mozgásvilág.hu)
Főkép: Dunakeszipost