Olvasási idő: 2 perc

Pattanj kedvenc ebike-od nyergébe és taposs a pedálokra! A Bécsi-erdőben különböző útvonalakon fedezheted fel az érintetlen természetet. Itt minden montirajongó megtalálja a számítását, hiszen sokféle, minden igényt kielégítő, különböző nehézségű túra közül válogathat. 

Újdonságok! Mire számíthatsz?

A 2019-es szezon óta a mountain bike-ozás tekintetében pedig még több ajánlat várja Bécs körül a sportolókat. Singletrailekkel, összekötő szakaszokkal és részletes tájékoztató táblákkal gazdagodott a kínálat:

Ami a Bécsi-erdőt a MTB-osok számára egyedülállóvá teszi

A Bécsi-erdő változatos és dimbes-dombos – így ideális a montizásra! A könnyű, közepesen nehéz és nehéz útvonalak hasonló aránya gondoskodik arról, hogy tudásszintedtől függetlenül megtaláld a számodra megfelelő útvonalat. Ide értve a kezdőket, a kényelmes tekerőket és a technikás, tapasztalt sportolókat egyaránt. 

És mi a helyzet az eMTB-vel? 

Hát mi lenne? Semmi! A Bécsi-erdő útjain számos márka rengeteg ebike-jával találkozhatsz, gyerekektől idősekig, elektromos és klasszikus hegyibringások tekernek együtt. A cél közös: a kerékpározás élménye, a természet közelségének élvezet és persze az a bizonyos adrenalin… Ha még nincs elektromos MTB-d, de kipróbálnád, hogy milyen egy ebike-kal csapatni az erdőben, bérelj egyet 5 hazai üzletünk egyikében és irány Ausztria!  

Kitűnő infrastruktúra az útvonalak mentén

Különböző, hagyományos vagy épp modern fogásokat, extra szolgáltatásokat kínáló vendéglátóhelyek gondoskodnak az útvonalak mentén a bringások igényeiről. Indulj útnak reggel, fel egy hüttéhez, ahol a regionális finomságok mellett kipihenheted az út fáradalmait, majd feltöltődve ismét tekerhetsz a völgy felé. Emellett számos természeti látnivaló sarkall arra útközben, hogy megpihenj és elmerülj a táj szépségében. Fedezd fel a számos pihenő- és vendéglátóhely valamelyikét, ahol a helyi specialitások mellett még kellemesebben telik a jól megérdemelt pihenő (és szükség esetén töltődik az elektromos bicajok akksija)!

Tisztelet a Bécsi-erdő bioszféraparkjának

A Bécsi-erdő bioszféraparkjában ember és természet összhangban élnek – és ez így van rendjén! Hiszen egyik sem működhet a másik nélkül. Egyre több kiránduló vágyik a természetbe. Így kiemelten fontos, hogy védjük és óvjuk azt. A fair-play szabályainak betartásával minden terepkerékpáros hozzájárul ahhoz, hogy egy fenntartható élettér és kikapcsolódási lehetőség valósuljon meg itt.

Érdekesség: Összesen hét MTB-útvonal vezet Bécsből a Bécsi-erdőbe. Ezek mindegyike figyelembe veszi a természetvédelem céljait, mint pl. a ritka állat- és növényfajok fennmaradását.

Ha legszívesebben azonnal nyeregbe pattannál, itt megtalálod az MTB-útvonalakat.

Forrás:

https://www.also-ausztria.info/terepkerekparozas-a-becsi-erdoben