Olvasási idő: < 1 perc

Saláta vagy pizza? Zero vagy sima cola? Nos, ez mindig attól függ… Mindig, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai! Nincs ez másképpen az eMTB-kkel sem! 

Teszt: Specialized Levo SL és Haibike Xduro

Chris, az EMBN, vagyis az Electric Mountain Bike Network munkatársa egy Superlight Specialized Levot és egy Haibike Xdurot tesztelt a Wind Hill Bike Parkban. Lezúzott a DH-pályán, megmérte a két bringával az ugrások utáni leérkezés hosszát/távolságát, manőverezett, “játszott” mind a két bicajjal. Ahány ház, annyi szokás: igaz az elektromos bringárak is. Ahány stílus, annyi bringa: szuperkönnyű vagy épp nehezebb darabokról legyen is szó. 

A pedelec kerékpárok és az elektromos technológia  ultragyors fejlődésével változatlan teljesítmény mellett egyre könnyebb gépeket hoznak ki a gyártók, de vannak igazi “erőgépek” is a kínálatban, mint az Xdurok. Vajon melyikkel milyen élmény a terepen való gurulás?

A teljes súlykülönbség a két bicaj között kb. 6% volt, amit kezdő mtb-sként valószínűleg nem is érzel, de a profik nagyon is tudják értékelni a különbséget! A legnagyobb eltérést a geometriában és a beállításokban érzékelte Chris. Nézd meg a videót a többi infóért!