Olvasási idő: 3 perc

A január sokak életében a nagy elhatározások, az újévi fogadalmak időszaka. Míg van, aki például amellett kötelezi el magát, hogy az új évben életmódot vált és többet fog mozogni, addig mások igyekeznek a szűkebb vagy tágabb környezetük védelme érdekében zöldebb döntéseket hozni. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy elektromos kerékpárral mindkét elhatározáshoz tudunk segítséget nyújtani? Tarts velünk, és ismerd meg az ebike-kal való közlekedés előnyeit!

Elektromos kerékpár: bicikli, egy kis rásegítéssel

Ha szeretnéd megtapasztalni a kompromisszummentes kerékpározás összes előnyét, akkor az ebike-ot neked találták ki. Az elektromos kerékpárok kezelése szinte semmiben sem tér el a jól ismert, motor nélküli kerékpároktól. A lelküket az apró elektromotorok adják, amelyek segítenek neked a távolság és az emelkedők leküzdésében, hiszen együtt hajtják a kerékpárt az emberi izomerővel. A kerékpárt kifinomult algoritmus és számítógépes program vezérli, ami méri a kerék fordulatszámát és a pedálozás erejét, így együtt képesek tökéletesen kiszámolni, hogy mekkora elektromos rásegítésre van szükséged.

Lépj szintet az életmódváltásban!

Ha elektromos kerékpár mellett teszed le a voksod, a mozgás egy speciális, személyre szabott formáját próbálhatod ki. Az ebike elektromos rásegítése pont annyira tesz próbára, amennyire szeretnéd, és pont akkor ad egy kis pluszt, amikor szükséged van rá. Amennyiben a napi edzést az ebike-od nyergében tudnád le, válassz kisebb elektromos rásegítést, és élvezd két keréken a mozgás örömét! Ha viszont kevésbé szeretnéd magad megerőltetni, nem szívesen melegednél ki, és az aznapi mozgást már más edzésformával pipáltad ki, állítsd magasabb intenzitásra az ebringádat, és engedd, hogy az elektromotor dolgozzon helyetted!

Új év, zöldebb közlekedés

Legyen szó a munkába járásról, a nagybevásárlásról vagy egy hétvégi kirándulásról, az elektromos kerékpár segítségével olyat utakat is bejárhatsz (vagy éppen felfedezhetsz), amelyeket hagyományos kerékpárral túl távolinak vagy nehezen leküzdhetőnek véltél. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően emberfeletti erőre tehetsz szert, és akár olyan terepen is gond nélkül tudsz gurulni vagy olyan emelkedőkre is fel tudsz hajtani, amelyek egy átlagember számára nagyobb kihívást jelentenek.

Elektromos kerékpár, a zöld közlekedési alternatíva

Gondolkodtál már azon, mennyi időd megy el feleslegesen, míg a nagyvárosi forgatagban akár saját autóban, akár tömegközlekedésen a dugókban vesztegelsz? A probléma ráadásul nem merül ki az időveszteségben, hiszen minél több percet (vagy órát) rostokolsz a tömegben, annyival nő a belső égésű motorral rendelkező járművek károsanyag-kibocsátása is.

Az elektromos kerékpárban egy olyan közeledési alternatívát ismerhetsz meg, amivel nem csak a dugókat kerülheted el, de a környezetterhelést is csökkentheted. Ahogyan már fentebb is olvashattad, az ebike lelke az akkumulátorhoz csatlakoztatott elektromotor, így a használatával több legyet üthetsz egy csapásra: csökkentheted a lég- és zajszennyezés mértékét és tehermentesítheted az amúgy is túlzsúfolt közutakat.

Új év, zöldebb közlekedés

Legyen az élmény a legjobb hajtóerő 2023-ban is!

Megtetszett az új, innovatív kétkerekű életforma? Nem vitatjuk, hogy elektromos biciklibe fektetni jelentős elköteleződés, így az Ebikeshop csapatával azért dolgozunk, hogy az évtizedes szaktudásunk és tapasztalatunk, a folyamatos ebike-specifikus és szakszervizes továbbképzéseink ismereteit felhasználva segítsünk neked kiválasztani a tökéletes modellt. Nézz szét kínálatunkban, töltsd ki a bringaválasztónkat, vagy látogass meg minket 6 üzletünk valamelyikében, ha személyesen is kipróbálnád a kiszemelt elektromos kerékpárt! Várunk szeretettel 2023-ban is!