Olvasási idő: 2 perc

Burgenlandban, Ausztria legkeletibb tartományában az éves napsütéses órák száma 300 felett van, így mondhatni, egy kicsivel “tovább tart” a nyár! A régióban ráadásul több mint 2500 kilométernyi, tökéletesen kialakított kerékpárút várja a bringarajongókat! A kínálat a kényelmes családi útvonalaktól, a sportos versenypályákon át, egészen az izgalmas mountainbike ösvényekig terjed. Ma három családbarát utat mutatunk be! 

Fertő-tó menti kerékpárút (B10)

Németül így találod a térképeken és a táblákon: NEUSIEDLER SEE-RADWEG. Más néven úgy is hívhatnánk, hogy ez a körút a “természeti élmények és tóparti romantika” útja. Ha valami olyan egyedi, mint a Fertő-tó környéke, nem meglepő, hogy az UNESCO világörökséggé nyilvánította. És ezen a kincsen vezet keresztül Ausztria egyik legszebb kerékpárútja. Ajánljuk akár kisgyerekkel, cargo ebike-kal is!

Cseresznyevirág kerékpárút (B12)

Németül így keress rá: KIRSCHBLÜTEN-RADWEG! Ez az útvonal nem csak tavasszal van tele csodákkal! Aki úgy találja, hogy a Fertő-tónál túlságosan kevés az izgalmas emelkedő egy aktív, sportos családi kerékpározáshoz, annak a nyugati parton lévő cseresznyevirág kerékpárút lesz a megfelelő választás!

Fesztivál kerékpárút

Németül így utalnak erre az útvonalra: FESTIVAL-RADWEG. Fedezd fel és élvezd a kultúrát, a kultúrtájat! Ha rövid idő alatt szeretnél részt venni Észak-Burgenland kulturális eseményein, és mindezt összekapcsolnád csodálatos bor- és kulináris élményekkel, akkor ez az útvonal lesz számodra a leginkább megfelelő! (Amennyiben bort fogyasztani is szeretnél, nem csupán vásárolni, javasoljuk, tervezd több naposra a túrát — amennyiben vásárolnál, válassz megfelelő kerékpáros táskát!)

Nyeregbe, kész, rajt!

Ha fel szeretnéd fedezni Burgenland szépségét, pattanj nyeregbe, és hódítsd meg kerékpárral a napos környéket. Gyönyörű tájba ágyazott, jól kiépített enyhe emelkedésű kerékpárutak tökéletes feltételeket biztosítanak az egész család számára egy jó kerékpártúrához! Ha a burgenlandi napsütéses órák számával is kalkulálunk, akkor lesz teljes a kirándulás. Indulj el, és fedezzétek fel együtt Ausztria napos oldalát: minden értelemben!

Nincs saját ebike-otok, amivel a család minden tagja könnyedén meg tudna tenni akár nagyobb távokat, egész napos túrákat is? Irány 5 üzletünk egyike! Ne feledd! a 2018-as és 2019-es modelleket még mindig akciós áron szerezheted be, de bérlési lehetőséget is biztosítunk márkaboltjainkban!