Olvasási idő: 2 perc

Igaz, hogy a nyár már véget ért, ez azonban nem jelenti a kirándulások, biciklitúrák végét. Sőt, a kicsit hűvösebb, őszi időben sokszor nagyobb kedvvel és több energiával pattanunk nyeregbe. Ha a megszokott útvonalak helyett távolabbi tájakat fedeznénk fel, akkor az ebike-unk szállításáról is gondoskodnunk kell. Elmondjuk, mire kell odafigyelni eközben!

Tetőre vagy vonóhorogra pakoljunk?

Ha kerékpárszállításról van szó, akkor két lehetséges megoldás közül választhatunk: az egyik a tetőcsomagtartó, a másik pedig a vonóhorogra szerelhető csomagtartó. Figyelembe kell azonban vennünk, hogy amíg a jóval könnyebb, hagyományos bringákat könnyedén feldobjuk az autó tetejére, elektromos társaiknál ez sokkal nagyobb kihívást jelent. Nem beszélve arról, hogy egy nagyobb bukkanónál a kb. 25-30 kg-ot nyomó ebike-unk sérülést okozhat a személygépkocsinkban is. Így hát, ha tehetjük, válasszunk vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítót.

Válasszuk a legjobbat!

Azonban legyünk körültekintőek, hiszen nem mindegy, hogy melyik márka melyik termékére adjuk le a voksunkat. Az Ebike News német nyelvű cikkében összeszedte az Európai Autóklub teszteredményeit, amelyek alapján az Uebler szállítók kerültek ki győztesként. Mi is abszolút megérdemeltnek tartjuk az első helyezést, nem hiába találhatóak kiemelt helyen oldalunkon az Uebler termékek. Kínálatunkban számos típussal találkozhatsz, böngészd át őket, és válaszd ki a neked leginkább megfelelőt!

Az időjárás nem mindig a barátunk

Az őszbe érve egy különösen aktuális kérdéssel is foglalkoznunk kell. Azt bizonyára minden pedelec-tulajdonos tudja, hogy nagynyomású mosóval még véletlenül sem szabad a biciklinek esni, hiszen a víz beszivároghat a motorba. Azt viszont hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy esős időben, szállítás közben, a turbulencia hatására ugyanez megtörténhet. Egy egyszerű trükkel azonban mindez elkerülhető: csak húzzunk egy erősebb zacskót a motorra, ezzel biztosítva a védelmet.

Na, de mégis hová induljunk?

Ha egy kis inspirációra van szükséged az úti cél tekintetében, olvasd el korábbi cikkünket, amelyben összeszedtük a legmenőbb belföldi bringás célpontokat! A külföldi tekerések egy ideig még váratnak magukra, de szerencsére itthon is van bőven bejárnivaló terep.