Olvasási idő: < 1 perc

Verbier és a környező Val de Bagnes több mint 800 kilométernyi kerékpárútjával nagyszerű hely az őszi aktív kikapcsolódáshoz. A svájci üdülőhely leginkább a sípályáiról ismert, de a hószezonon kívül a kerékpárosok számára is tökéletes. Nézzük, hogyan teljesít egy ebike a meredek lejtőkön!

Miért éppen ebike-kal?

Az elektromos kerékpárok több különböző móddal vannak felszerelve, így a legtöbb terepen jól megállják a helyüket. Szuper alternatívát jelentenek arra az esetre, ha gyorsabb tempóra vágyunk, vagy jól jönne egy kis hátszél az emelkedőkön, de csoportos túra esetén a kerékpárosok közötti képességbeli különbségeket is orvosolni tudják. 

Két keréken Verbierben

A városban több helyen is van lehetőség ebike-bérlésre, ha esetleg még nincs saját ekerékpárunk, vagy az utazás miatt egyszerűbbnek látszik a kölcsönzés. 

A Backside ideális helyen, közvetlenül a felvonóval szemben található. Már fél napra is lehet tőlük kerékpárt bérelni, az árak napi 66 eurótól kezdődnek. A személyzet gondoskodik arról, hogy a mindenki a számára megfelelő méretű kerékpárt kapja meg, és rövid betekintést is kaphatunk az ebike működési mechanizmusába. 

Verbier az extrém pályáiról híres, ezért az ember joggal feltételezheti, hogy félelmetes élményben lesz része, miközben a Les Ruinettes tetejére utazik a felvonóval.

Szerencsére azonban mindenki találhat számára megfelelő útvonalat – a gyors tempójú hegyi ösvényektől a bicikliparkos ugratásokon át a tájban gyönyörködős, lassú tekerésig. Ha hosszabb túrát tervezünk, érdemes számításba venni a völgyben található töltőállomásokat, melyekből összesen 16 található a környéken. 

A hely, amit mindenképpen érdemes felfedezni, a verbieri szoborpark. A La Chaux és a Les Ruinettes felvonók között, 2300 méteren egyre több szobrot lehet felfedezni kerékpározás közben.

Mikor érdemes ide utazni? 

Ősszel, ahogy sok helybéli mondaná: Verbier vitathatatlanul ilyenkor a legszebb. A hegyek teteje még enyhén hóporos, az ég kék, a fák pedig arany és vörös színben pompáznak. Mi mást is várhatna még az ember egy őszi kirándulástól?

Forrás: https://www.euronews.com/travel/2022/09/05/electronic-biking-is-the-best-way-to-explore-the-swiss-alps-in-autumn