Olvasási idő: 2 perc

A Duna menti kerékpárutat bemutató cikksorozatunk első és második részében Németországtól egészen Magyarországig tekertünk le a folyó mentén. Az elektromos biciklink nyergéből megcsodálhattuk Regensburg, Bécs és Budapest nyüzsgését, de a páratlan természeti látnivalók is gyakran csábítottak megállásra. Haladj velünk tovább dél felé a Bosch eBike Systems utazójának, Maximilian Semschnek az iránymutatásával, és járjuk be együtt a Vaskapu vidékét!

Üdv Horvátországban, ebike-ozó!

A dunai kerékpárút horvátországi szakasza mindössze 137 kilométer hosszú, ami többnyire kisforgalmú mellékutakból áll. De légy óvatos! A legkalandvágyóbb ebike-ozóknak sem ajánljuk, hogy letérjenek a hivatalos útvonalról, ugyanis a kerékpárút mentén még mindig találhatók elszórtan ki nem tisztított aknamezők.

A szerb határ közelében fekvő festői Ilok falu buja szőlőültetvényeivel és csodálatos kilátást nyújtó régi kastélyával invitál megállásra. Mindenképpen érdemes megnézned a vár lábánál található évszázados borospincét, ahol kitűnő, minőségi fehérborokat szerezhetsz be. Ha az ebike mellett marad kedved és energiád egy kis sportoláshoz, a szőlőhegyek között golfozásra is van lehetőséged. Ezt követően pedig megpihenhetsz és felfrissülhetsz a Duna-parton, miközben élvezed az esti hangulatot.

A Vaskapu-szurdok rejtett kincsei

A horvát kerékpárutakat elhagyva egy újabb fantasztikus szakasz vár rád. Európa leghosszabb szurdoka, a Vaskapu-szurdok több mint 100 kilométer hosszan terül el, szirtjei és bizarr sziklái pedig a folyó mindkét partját szegélyezik. Dús, zöld hegyek és a mélykék Duna: ezt a páratlan kontrasztot semmiképp se szabad kihagynod! Ha többet időznél itt, a számos kilátópont egyikéről nagyszerű kilátás nyílik a színes tájra: az egyik legszebb hely a Đerdap Nemzeti Park szerb oldalán található, és egyben kiváló lehetőség arra, hogy eltávolodj a román oldalon lévő erősebb forgalomtól. A Duna menti bringatúránk harmadik része a Vaskapunál ér véget, ahol a Duna legszélesebb (6 km) szakaszában gyönyörködhetsz.

Meghoztuk a kedved az elektromos kerékpározáshoz?

Van egy jó hírünk: az elektromos biciklikre igénybe vehető állami támogatás segítségével most akár 180.000 forinttal olcsóbban vásárolhatsz ebike-ot az Ebikeshop üzleteiben. Nézz szét a kínálatunkban, töltsd ki a bringaválasztónkat, és tudd meg, hogy melyik elektromos kerékpár passzol leginkább a céljaidhoz és az igényeidhez! Nyeregbe fel!