Olvasási idő: 2 perc

Cikksorozatunkban a Bosch eBike Systems utazójának, Maximilian Semschnek jóvoltából egy igazán különleges útvonalat mutatunk be, mely a Duna mentén vezető, egyedülálló élményt nyújtó kerékpárutakon vezet, 7 országon át. Az első szakasz olyan látnivalókat foglal magában, mint a beuroni kolostor vagy az ulmi katedrális. Tarts velünk túraismertetőnk második részében, mely során Wachau és Budapest vidékét járjuk be két keréken!

Elektromos kerékpárral Németország és Ausztria között

Az elektromosbicikli-túra második szakasza a németországi Passauból indul és Linzig olyan kulturális látványosságok, mint a júliusi „Pflasterstein Spektakel” street art fesztivál és a világ egyik legnagyobb szabadtéri galériája csábítanak megállásra. De ne aggódj: a Wachau felé vezető út későbbi szakaszai sem hagynak téged látnivalók nélkül, hiszen a Duna-völgy kultúrtáj Melk és Krems közötti területe — az UNESCO kulturális és természeti világörökség részeként — a dunai kerékpárút egyik legszebb szakasza

A Duna jobb partja felett 300 méter magasan fekvő Aggstein várrom népszerű megállóhely és egyben Ausztria egyik legjobb állapotban fennmaradt várromja. A mintegy 150 méter hosszan elnyúló várból pazar kilátás nyílik a Dunára és Wachaura, amely a kerékpárút ezen szakaszának egyik csúcspontja. A közelben lehetőséged van kompra is szállni, amellyel könnyedén átjuthatsz a folyó túlsó partjára, Spitzbe. A romantikus lelkek sosem tudnak majd betelni a Wachau-völgyi naplementében való kerékpározással, legyen szó akár hagyományos, akár elektromos bicikliről.

Kalandos utakon a nyüzsgő metropoliszig

A bécsi és pozsonyi nagyvárosi hangulat után a Magyarország felé vezető dunai kerékpárutat itt-ott kátyúk, repedések és — esős idő esetén — tócsák tarkítják. Ha vonz az érintetlen természet, akár a Bécsi-erdőben is tehetsz egy kis kitérőt, ami változatos nehézségű útvonalakat kínál. Ezt a területet elhagyva mesebeli folyami táj tárul eléd, tágas — és ha szerencséd van, meglepően üres — strandokkal, amelyek csodálatos pihenőhelyként szolgálnak. Burgenlandban, Ausztria legkeletibb tartományában több mint 2500 kilométernyi, tökéletesen kialakított kerékpárút várja a bringarajongókat, ahol kicsik és nagyok, illetve kezdők és gyakorlott kerékpározók is megtalálják a számításukat. A folyó mentén dél felé tekerve lendületes városi nyüzsgés, lenyűgöző dunai kilátás és egy pezsgő, milliós metropolisz kárpótol majd a fáradozásaidért: Budapest, fővárosunk, amelybe Maximilian Semsch is azonnal beleszeretett a háromnapos tartózkodása alatt.

Ha valami békésebbre vágysz, vesd bele magad a kempingezés nyújtotta élményekbe: Magyarországon — bizonyos szabályokat betartva, megfelelő területeken — nem tiltott a vadkempingezés, amelyet elbűvölő naplementék (mint alábbi képeinken, a fővárostól 80 km-re, délre), érintetlen partok, valamint buja növény- és állatvilág tesznek emlékezetessé. Bajáig és a horvát határig nagyrészt jól kiépített ösvényeken kerékpározhatsz, és időről időre megpihenhetsz. 

Ebike-ra fel!

Ne feledd, hogy most állami támogatással is beszerezheted az útitársadat a Duna-menti kalandokhoz: akár 180.000 forinttal olcsóbban vásárolhatsz ebike-ot az Ebikeshop üzleteiben. Tudj meg mindent a pedelecekre vonatkozó kedvezményről és vágj bele még ma!