Olvasási idő: 2 perc

A Duna menti kerékpárutat bemutató cikksorozatunk lassan a végéhez ér: a Bosch eBike Systems utazójára, Maximilian Semschre már csak egyetlen szakasz vár, hogy elmondhassa: végigtekert Európa egyik legnépszerűbb hosszú távú kerékpárútján, 7 országon át. Tarts velünk a kaland befejező részében, ami a német, osztrák és magyar, valamint horvát szakaszok után egészen a Fekete-tengerig kalauzol téged!

Ebike-on Románia zöldellő tájain át

Ha magad mögött hagytad a dombos tájakat, a félreeső falvakat, valamint a meglehetősen szűkös bulgáriai turisztikai úthálózatot és infrastruktúrát, akkor már majdnem teljesítetted azt a 3500 kilométeres távot, amelyet Maximilian Semsch a Duna furtwangeni forrásától a fekete-tengeri deltáig tett meg. A Duna menti kerékpárút utolsó országa, Románia valóságos csemege minden kerékpározó számára, hiszen a barátságos helyi lakosság mellett olyan természeti látnivalók teszik emlékezetessé az utazást, mint a Măcin-hegység aranysárga dombjai és zöldellő szőlőültetvényei. Egészen Tulceáig gondtalanul tekerhetsz a természetben, majd az utolsó 150 kilométeren a Duna torkolatáig csónakkal kell utaznod. De egy percig se bánd: a több mint 5000 állat- és növényfajnak otthont adó tájban a hajón hátradőlve, békében gyönyörködhetsz – a hosszútávfutó Maximilian Semsch számára ez az élmény „egy izgalmas utazás tökéletes befejezése”.

Válassz elektromos kerékpárt a kalandjaidhoz!

Ha gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet kompromisszumok nélkül élvezni a kerékpározás összes előnyét, akkor az elektromos kerékpár méltó társ lesz az utazásaid során. Az ebike egyesíti a mozgás és a szabadság örömét, aminek a túl nagy távolság, a túl meredek emelkedő vagy az edzettségi állapotod sem szab határt. Az elektromos rásegítés pont akkor ad egy kis plusz energiát, ha már elfáradtál, de ha éppen az edzés a célod, akár teljes egészében a saját erődre is hagyatkozhatsz. Hiszünk abban, hogy ha megtaláltad a hozzád illő elektromos kerékpárt, kettőtök közös utazása egy életre szól: válassz most elektromos biciklit állami támogatással! A pedelecekre igénybe vehető állami támogatás segítségével most akár 180.000 forinttal olcsóbban juthatsz hozzá ebike-hoz az Ebikeshop üzleteiben. Nézz szét a kínálatunkban, töltsd ki a bringaválasztónkat, és találd meg azt az elektromos kerékpárt, akivel együtt szelhetitek a kilométereket!