Olvasási idő: 2 perc

Az ebike-túrák napos oldala

Miért éppen Kelet-Tirol?

Miért lett a környék a legkülönfélébb igényű kerékpárosok új központja? Kelet-Tirolból tömegesen indulnak álomtúrák, a különböző igényekre szabva szimpla ösvényeken, könnyű kavicsos utakon, magányos aszfalton, folyóparti kerékpárutakon vagy kombinált ebike és gyalogos túrákon. 

Ráadásul mivel az Alpok napsütötte oldalán helyezkedik el, a szezon Kelet-Tirolban május elején kezdődik és egészen az aranyló októberig tart. Európa legkörnyezetbarátabb régiójának tartják fenntartható hegyi sportok tekintetében, és minden kerékpárrajongó számára is a ideális hely.

Az ismert, mégis ismeretlen

Az egyik legkedveltebb útvonal a 4 hüttés túra Lienzből indulva a Debanttalba, fel a Dolomitenhüttébe és tovább a Lienzi Dolomitokba, a Dolomitenmann nyomvonalán a Hochsteinhüttébe vagy a Hochstadelbe és az Ederplanba, majd Thurn unter der Schleinitz-en keresztül a Zettersfeldbe és vissza Lienzbe. Igazi kaland! De ne aggódj a térségben nemcsak a tapasztalt hegyikerékpárosok, hanem a kezdők is jól érzik magukat, főleg ebike-on. 

Kelet-Tirol földrajza, domborzata és infrastruktúrája tökéletes feltételeket biztosít az emountainbike-oknak: a hegyek szinte érintetlenek, a völgyek hosszúak és gyakran meredekek. 

A kelet-tiroli Turisztikai Egyesület intenzíven dolgozik azon, hogy az elektromos hátszéllel közlekedő, kedvtelési célú kerékpárosok otthon érezzék magukat ebben a környezetben. A régióban egy több, mint 600 kilométer hosszú, jól kitáblázott úthálózat található, számos kölcsönzőállomással és ebike töltőállomással.

A Hohe Tauern Nemzeti Park, Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja emountainbike-kal is felfedezhető. Széles gleccsermezők, mélyzöld hegyi tavak és zúgó gleccserpatakok lenyűgöző vízesésekkel hívnak felfedezőútra az alpesi vadonban. Ha tehát nagy szabadságot nyújtó, élvezetes túrákat keresel és érintetlen völgyeket szeretnél felfedezni, akkor ezt a környéket imádni fogod!

Kerékpáros parkok és nyomvonalak eMTB ambíciókhoz 

Aki egy kicsit vadabb élményre vágyik, az a Bikepark Lienzben vagy a Bikepark Resort Großglockner Resortban megtalálja, amit keres. Ez utóbbi  a három downhill pályából áll Gornerwald-Trail, Adler-Trail és Temblerfeld-Trail, amelyek a legjobb single trail lehetőséget biztosítják.

Összesen mintegy 60 kilométernyi hegyikerékpár-útvonal elérhető, amelyek két helyszínen elosztva minden szinten vonzóak a hegyikerékpárosok és az emountainbike-osok számára. 

Készen állsz a kalandra? Akkor irány az Ebikeshop! Válogass legújabb elektromos mountainbike-jaink közül, látogass el üzleteink egyikébe és próbáld ki az álombiciklidet személyesen! 

Forrás: emtb-news.de 1, 2