Olvasási idő: 2 perc

A tavasz minden évben a megújulás, a változás időszaka, nincs ez másképp az Ebikeshop háza táján sem. Nézd meg, milyen programokkal és újdonságokkal várjuk a kerékpáros szezont!

Találkozzunk a 2023-as Utazás Kiállításon!

Hazánk első számú turisztikai kiállítása 23-26. között újra várja az utazás szerelmeseit! A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20.000 négyzetméteres pavilonjába közel 100 kiállító, 34 országból érkezik, a résztvevők között pedig az Ebikehop is képviselteti magát. Idén először rendezik meg az Ebike Test & Show-t az Utazás Kiállításon, ami remek lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók közelebbről is megismerkedjenek az elektromos kerékpározás világával, sőt, ki is próbálhatják a nekik tetsző modelleket. A pavilonban egy 3000 négyzetméteres tesztpálya is helyet kap, amelyet – az igazi ebike-élmény szimulálása érdekében – egy épített híddal is felszereltek. A látogatók így első kézből tapasztalhatják meg azt az rásegítést, amelyet az elektromotor képes nyújtani az emelkedőkön.

ebikeshop-tavasz

Hamarosan kerékpárral is érkezik a mentő

Míg Németországban az autómentők, addig hazánkban hamarosan az Országos Mentőszolgálat egyes egységei is érkezhetnek kerékpárral a bajba jutottak segítségére. Az OMSZ tavasszal először Budapesten, majd a tervek szerint más nagyvárosokban is szolgálatba állítja a magyar mentőkerékpárok prototípusait. Budapesten 4 darab elektromos biciklivel kezdik meg a mentést, amelyekre elsősorban a sűrűn lakott, valamint a turisták körében népszerű területeken – például a belvárosban és a budai Várban, vagy a Margit-szigeten számíthatnak a segítséget kérők. A kerékpárokat olyan magas szintű egészségügyi felszereléssel látják majd el – többek közt defibrillátorral, infúzióval és számos gyógyszerrel –, amely akár egy mentőegységnek is megfeleltethető.

ebikeshop-tavasz

Forrás: Németh Sz. Péter / Telex

Az Országos Mentőszolgálat választása a Riese&Müller Multicharger modelljére esett, amelyeket a kötelező kerékpáros tartozékokon kívül egy egyedi, az OMSZ flottájával megegyező megjelenéssel, a Bosch idei újdonságával, a helymeghatározó ConnectModullal, sőt megkülönböztető jelzéssel is elláttak. A kerékpárok szívét a legmodernebb Bosch Performance Line Smart System rendszerű motorja adja, ami garantálja, hogy a mentőegység bárhová gond nélkül eljut, ahol szükség van rá.