Olvasási idő: 2 perc

Sok ügyfelünk keres fel minket azzal, hogy idős hozzátartozójuknak keresnek háromkerekű biciklit.

pfiff_primo_heinzmann elektromos háromkerekű kerékpárÁltalában a hozzátartozók gondolják jó ötletnek, hogy meglepik idős szeretteiket egy ilyen magától menő kerékpárral (és itt a „pár” kifejezést a bringa elejére vagy hátuljára gondolják… 😉 ). Az első reakciónk az szokott lenni, hogy lebeszéljük őket erről, mert az idős, labilis egyensúlyú emberek számára egy háromkerekű, akár veszélyes is lehet; meg kell szokni ugyanis, hogy itt nem a testsúly áthelyezésével kanyarodunk, hanem a kormány óvatos fordításával.

Aztán, ha ez nem megy, akkor partnerünkhöz, a Bringáspárhoz irányítjuk át az érdeklődőket, mert ők forgalmazzák a Csepel trike bringáját, amire a gyártól lehet kérni 24V-os elektromos hajtást, így ez a megoldás 300.000 Ft-ból megoldható.

Az Eurobike kiállításon nyitott szemmel jártunk, és két gyárat is felfedeztünk, ami erre szakosodott.

A német Pfiff weboldalán csak három kerekű bicikliből vagy 30 különféle típust találunk a bevásárlótól a terápiás célúakig. A termékek egy része elektromos hajtású, a többségnél pedig opcióként rendelhetünk motort, ami általában 36V 9Ah-ás akksival adnak, és a motorvezérlés pedelec rendszerű. Lehet hátul a két kerék, de van olyan, ami elől van, illetve van négykerekű verzió is.

napoli_2_elektromos_haromkereku kerékpár
Bevásárláshoz: Napoli 2 elektromos kerékpár Ansmann 36 V első kerék hajtással
pfiff_primo_heinzmann elektromos háromkerekű kerékpár
Pfiff Primo Heinzmann: elől két kerék, a hajtás meg hátul.
pfiff_prato négykerekű elektromos kerékpár
Pfiff Prato: vajon melyik a hajtott kerék? 😉

A másik gyártó Ausztriából jött. A Schachner típusválasztéka egyszerűbb, de itt már árakat is tudunk mondani:

Sachner háromkerekű: LiFePo4 akkumulátor a nagyobb teljesítmény érdekében. ÁFÁ-s ára 2500€ 3-sebességes agyváltóval Sachner négykerekű: középmotorral és 9Ah-ás LiFePo4 akksival: 2700€

Sajnos ezek az árak messze vannak a magyar valóságtól, de ne felejtsük el, hogy tőlünk nyugatabbra lévő államok több száz €-val támogatják a környezetbarát eszközök vásárlását, így ez az ár az ott élőknek teljesen elfogadható.