Olvasási idő: < 1 perc

Most kaptad/vetted meg kétkerekű csodajárművedet, ami rögtön a szemed fényévé vált? Biztonságban szeretnéd tudni bringádat az utcai lopások elől? Akkor most figyelj!

A „BikeSafe” program célja a kerékpárlopások megelőzése és hatékonyabb felderítése. A kezdeményezést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal közösen fejlesztette ki, majd a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával tették országossá. A szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, így ha a kerékpárt ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni. A lopott bringa adatait nem csak a szolgáltatás felhasználói fogják látni, de bekerül a rendőrség körözési adatbázisába is. Ha a kerékpárt valaki megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost. Az ellopott kerékpár-tulajdonosokon túl azoknak is érdemes ellátogatni a weboldalra, akik használt biciklit szeretnének vásárolni, hiszen így  ellenőrizhetik, hogy az eladásra kínált kerékpár lopott-e, ezzel számos kellemetlenségtől megkímélve saját magukat.

Hogyan regisztráld kétkerekű kedvencedet a rendszerbe?

A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a „BikeSafe” rendszerébe saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket.

 


Forrás: behir.hu