Olvasási idő: 2 perc

Érdekes tesztet végeztek el a pedelec-biker.com munkatársai: egy Cube Stereo nyergében felkapaszkodtak az egyik közeli hegy tetejére.

cube_02A vállalkozásról készítettek egy videót is.

Ha nem tudsz németül, akkor gyorsan összefoglaljuk, hogyan sikerült a túra. Az útvonal durván 10 km-es, és ezalatt 980 méter szintkülönbséget tettek meg. A motornál az Eco rásegítéses módot használták, mely 50%-os extra teljesítményt ad az emberi izomerőhöz. A hegy tetején az 5 akkuszegmensből még 3 világított, és a kijelzőn pedig még 11 km-es hatótávolságot olvashattunk. Ebből következik, hogy 400Wh-ás akkuval Eco módban a 2000-2500 m-es szintkülönbség legyőzése sem lehetetlen!

Egyébként amikor a boltunkban a Bosch hatótávolságról kérdeznek, akkor a következő ábra segítségével szoktuk azt elmagyarázni a vásárlóinknak:

bosch_hatotav

A bal oldalon a Cruise (25 km/h) a jobb oldalon pedig a Speed (45 km/h) verzió adatai láthatók. Felül a 300 Wh-ás kisebb, alul pedig a 400 Wh-ás kivitel. A szürke vonal hossza mutatja a legrosszabb körülmények fellépése esetén elérhető hatótávolságot: 85 kiló feletti kerékpáros, erős emelkedő, 25 km/h-ás sebesség, erős ellenszél. Ebben az üzemmódban a legnagyobb, 275%-os rásegítés esetén akár 30 km-re is lecsökkenhet az egy akkutöltéssel megtehető távolság…

Ha a motorral kapcsolatban érdekelnek a részletek, lapozd át ezt a katalógust:

Reméljük már nincs több kétséged az akku kapacitását illetően… 😉 Ha mégis, írd meg a hozzászólások között!

Forrás: pedelec-biker.com